facebook Keress minket a Facebook oldalunkon!
youtube Keress minket a Youtube oldalunkon!
Google+ Keress meg minket a Google+-on!

hangszigeteles.lapozz.hu

Construm 2018 díj

Komlói Közösségi Ház két terme közti válaszfal hangszigetelése
(Komló, 2019. január)

Komlói Közösségi Ház válaszfal hangszigetelése

Művelődései házak, színházak gyakran küszködnek azzal a problémával, hogy a megszaporodott programokat hogyan osszák el az épület fix alapterületű rendezvénytermeiben. Az elmúlt 10 évben többször segítségül hívtak minket intézmények, hogy egy nagy teremből két kisebbet varázsoljunk úgy, hogy lehetővé váljon mindkét helyiségben az azonos időben tartani rendezvényeket, hangszeres próbákat, előadásokat, egyéb eseményeket.

Hasonló esetek hosszú listáját megismerve egy komlói kulturális központ is mellettünk döntött, mivel extrém vékony, de legalább 60 dB csillapítást kértek a színházterem kettéválasztásakor. Az egyik teremben énekpróbákat terveztek, míg a másikban színházi előadásokat és mindezt egyidőben. Az előzetes felmérést követően kiderült, hogy a terem álmennyezete rendkívül gyenge hanggátló minőségű, így azzal kellett számolni, hogy mindkét oldalon meg kellett bontani a gipszkarton és faburkolatú álmennyezetet a feladat végrehajtásához. Ezt követően bontottuk el a 20 cm vastag gyenge hanggátló minőségű gipszkarton falat és a tetőszerkezetig építettük fel a lényegesen vékonyabb több mint 60 dB hanggátlást biztosító PhoneStar Csendlap falunkat. A legújabban szabadalmaztatott PhoneStrip termékünket ezen a munkán már alkalmaztuk, ezzel is növelve a hanggátló falunk minőségét. A fal teljes felülete 80 m2 volt, amelyet úgy kellett megépítenünk, hogy két különböző építési technikánkat, egyiket a másikkal ötvözve alkalmaztuk. A minőség érdekében nem spóroltunk semmin, sem az anyagokon, sem a munkaidőn. Akár éjszakába nyúlóan is folytattuk a munkát.

A legnagyobb kihívás az eredeti álmennyezet felett lévő falrész megépítése volt, mivel azt járhatóvá kellett tenni és biztonsággal el kellett bírnia 2-3 fő, plusz az anyagok súlyát. Ezen a munkán alkalmaztuk elsőként egy különleges kaucsuggal bevont falrögzítő elemünket, amely a tetőszerkezethez történő rögzítés alkalmával fejti ki minőségnövelő hatását.

Összességében tekintve minden eddiginél nagyobb kihívásnak minősült a 8 m magas fal megépítése, amelyet 5 nap alatt készre építettünk, előkészítve a felületet a festő kollégáknak. A takarítás természetesen nem maradhatott el, tiszta munkaterülettel adtuk át a munkát. A PhoneStar rendszer megépítése után a hangszigetelt fal a Megrendelő visszajelzése szerint kiválóan teljesít.

Komlói Közösségi Ház válaszfal hangszigetelése - fotó galéria
Komlói Közösségi Ház válaszfal hangszigetelése 1. Beépítés folyamata 1.
Komlói Közösségi Ház válaszfal hangszigetelése 2. Beépítés folyamata 2.
Komlói Közösségi Ház válaszfal hangszigetelése 3. Beépítés folyamata 3.
Komlói Közösségi Ház válaszfal hangszigetelése 4. Beépítés folyamata 4.
Komlói Közösségi Ház válaszfal hangszigetelése 5. Beépítés folyamata 5.
Komlói Közösségi Ház válaszfal hangszigetelése 6. Beépítés folyamata 6.
Komlói Közösségi Ház válaszfal hangszigetelése 7. Beépítés folyamata 7.
Komlói Közösségi Ház válaszfal hangszigetelése - videó