facebook Keress minket a Facebook oldalunkon!
youtube Keress minket a Youtube oldalunkon!
Google+ Keress meg minket a Google+-on!

hangszigeteles.lapozz.hu

Construm 2018 díj

Modern idők, modern fűtési rendszere
Bemutatkozik a PowerFloor padló és falfűtési rendszere

Bemutatkozik a PowerFloor padló és falfűtési rendszere

Az Interneten komoly viták folynak nem csak a felhasználók, hanem a szakemberek körében is, hogy milyen feltételeknek kell, hogy megfeleljen egy modern fűtési rendszer. A következő cikkünkben ezen érveket és ellenérveket szeretnénk összefoglalni.

A modern belsőépítészeti felfogások egyik áramlata szerint a letisztult belső terek elérése a kívánatos. Ennek a felfogásnak mentén terveznek a modern ingatlanokba olyan felületfűtési rendszereket, amelyek a nem túl esztétikus radiátorokkal ellentétben egyáltalán nem láthatóak, hiszen jótékony hatásukat a falfelületekbe rejtve fejtik ki.

Persze egy családfőt nehezen lehetne meggyőzni arról, hogy csak azért építtessen be felületi fűtést, mert az nem látszik. Egy férfi meggyőzéséhez anyagi indokok is szükségesek, és a PowerFloor rendszer alacsony fűtőköri hőmérséklete egyértelműen jelentős üzemeltetési megtakarítást eredményez a hagyományos rendszerekhez képest. Nagyon nem mindegy, hogy a vizet 70°C-ra, vagy csak 35-40°C-ra kell felfűteni!

Emellett a felületi fűtés egyenletesen sugárzó hője kellemes az emberi test számára, és érdekes módon, akár 2- 3°C- fokkal alacsonyabb hőmérsékletet is elég melegnek érzékelhetünk. A hagyományos padlófűtési rendszerek -melyek pár évtizede élték virágkorukat- mára kissé már elavulttá váltak. A hagyományos padlófűtéshez nagyon jó, de egyúttal drága hőszigetelés szükséges, hogy a kibocsájtott hő ne tűnjön el a hideg talaj irányába, valamint lassú a felfűtési ideje és sokszor az egyenletesség is kívánnivalót hagy maga után.  A Wolf Bavaria Magyarország - Hang és Tűz Kft. PowerFloor elnevezésű harmadik generációs termékcsaládja ezeket a problémákat mind kiküszöböli, hiszen száraztechnológiás fektetése egyben hő-, és akár hangszigetelő réteggel történik. Ezen túlmenően a rendszer felfűtési ideje is jóval gyorsabb. 

A hagyományos rendszerek hatékonyságát jeletősen csökkenti a különféle burkolatok szigetelési képessége. A PowerFloor rendszer alumínium kasírozása egyenletesen felmelegíti a parkettát, vagy a kifejezetten padlófűtéshez tervezett hidegburkolat rétegeket is.

Ha a rendszerek környezeti hatásait vizsgáljuk, akkor tisztában kell lennünk azzal, hogy a radiátorok mellett jobban felmelegedő levegő hatására a por is cirkulálni fog a lakásban. Ez eléggé rossz hír a porallergiában szenvedőknek. A padlófűtésnél ez a cirkuláció az egyenletes hő miatt nem alakul ki, viszont a nagyon apró porszemek hajlamosak 40- 50 cm-es magasságban lebegni. Ez a közösségi terekben nem jelent problémát viszont a hálószobákban, gyerekszobákban kellemetlen lehet, ezért ha lehetséges, ezekben a helyiségekben a PowerFloor rendszer alacsony hőmérsékletű rendszerét modern alumínium radiátorokkal kombináljuk.

A fali és mennyezeti rendszerek tesztelése is megkezdődött a Wolf Bavaria PowerFloor rendszereivel. Egy balatonkenesei családi házban 130 m2 PowerFloor ÖKO PLUS rendszer gondoskodik a lakás komfortjáról. A rendszert hőszivattyú táplálja. A fali és mennyezeti fűtések kellemes, a Naphoz hasonló sugárzó érzetet keltenek és energiaellátásuk akár szolár technológiával, vagy az említett földhő szivattyúval is megoldható. 

Tévedés, hogy a falfűtésű lakásokba nem lehet bútorokat tenni! A fűtés megtervezésénél olyan falfelületekbe tervezik a rendszert, ahol nem lesznek teljesen elfedve a falak szekrénysorokkal, hiszen előzetesen a mérnökök kiszámolják, hogy az adott ingatlan felfűtéséhez mekkora teljesítményű és felületű fűtésrendszer lesz szükséges. A falak megfúrása is megoldható, hiszen egy folyadékkristályos fóliával kimutatható, hogy a csövek hol futnak a falakban. A hagyományos betonba ágyazott padlófűtésnél sokszor előfordul, hogy a rosszul megtervezett rendszer nem megfelelő hatásfokkal működik. A Wolf- féle rendszereket egyedileg, garanciával tervezik meg errre szakosodott mérnökök, így ez a probléma nem fordulhat elő.

Összefoglalva a termékjellemzőket arra juthatunk, hogy bár a falfűtési és harmadik generációs padlófűtési rendszerek beépítése drágább a hagyományos rendszerekénél, viszont a komfortosabb hőérzet, a gyors száraztechnológiás beépítés és a hosszú távú alacsonyabb üzemeltetés mindenképp a modern PowerFloor rendszerek mellett szól.

A Wolf Bavaria PowerFloor rendszerek főbb jellemzői a szórólapon összefoglalva olvashatóak.


Bemutatkozik a PowerFloor padló és falfűtési rendszere - fotó galéria
Bemutatkozik a PowerFloor padló és falfűtési rendszere 1. PowerFloor padlófűtés - újdonság
Bemutatkozik a PowerFloor padló és falfűtési rendszere 2. PowerFloor falfűtés bemutatása 1.
Bemutatkozik a PowerFloor padló és falfűtési rendszere 3. PowerFloor falfűtés bemutatása 2.
Bemutatkozik a PowerFloor padló és falfűtési rendszere - videó