Modern idők, modern fűtési rendszere Bemutatkozik a PowerFloor padló és falfűtési rendszere

Az Interneten komoly viták folynak nem csak a felhasználók, hanem a szakemberek körében is, hogy milyen feltételeknek kell, hogy megfeleljen egy modern fűtési rendszer. A következő cikkünkben ezen érveket és ellenérveket szeretnénk összefoglalni.

PowerFloor padlófűtés - újdonság

A modern belsőépítészeti felfogások egyik áramlata szerint a letisztult belső terek elérése a kívánatos. Ennek a felfogásnak mentén terveznek a modern ingatlanokba olyan felületfűtési rendszereket, amelyek a nem túl esztétikus radiátorokkal ellentétben egyáltalán nem láthatóak, hiszen jótékony hatásukat a falfelületekbe rejtve fejtik ki.

Persze egy családfőt nehezen lehetne meggyőzni arról, hogy csak azért építtessen be felületi fűtést, mert az nem látszik. Egy férfi meggyőzéséhez anyagi indokok is szükségesek, és a PowerFloor rendszer alacsony fűtőköri hőmérséklete egyértelműen jelentős üzemeltetési megtakarítást eredményez a hagyományos rendszerekhez képest. Nagyon nem mindegy, hogy a vizet 70°C-ra, vagy csak 35-40°C-ra kell felfűteni!

Emellett a felületi fűtés egyenletesen sugárzó hője kellemes az emberi test számára, és érdekes módon, akár 2- 3°C- fokkal alacsonyabb hőmérsékletet is elég melegnek érzékelhetünk. A hagyományos padlófűtési rendszerek -melyek pár évtizede élték virágkorukat- mára kissé már elavulttá váltak. A hagyományos padlófűtéshez nagyon jó, de egyúttal drága hőszigetelés szükséges, hogy a kibocsájtott hő ne tűnjön el a hideg talaj irányába, valamint lassú a felfűtési ideje és sokszor az egyenletesség is kívánnivalót hagy maga után.  A Wolf Bavaria Magyarország - Hang és Tűz Kft. PowerFloor elnevezésű harmadik generációs termékcsaládja ezeket a problémákat mind kiküszöböli, hiszen száraztechnológiás fektetése egyben hő-, és akár hangszigetelő réteggel történik. Ezen túlmenően a rendszer felfűtési ideje is jóval gyorsabb. 

A hagyományos rendszerek hatékonyságát jeletősen csökkenti a különféle burkolatok szigetelési képessége. A PowerFloor rendszer alumínium kasírozása egyenletesen felmelegíti a parkettát, vagy a kifejezetten padlófűtéshez tervezett hidegburkolat rétegeket is.

Ha a rendszerek környezeti hatásait vizsgáljuk, akkor tisztában kell lennünk azzal, hogy a radiátorok mellett jobban felmelegedő levegő hatására a por is cirkulálni fog a lakásban. Ez eléggé rossz hír a porallergiában szenvedőknek. A padlófűtésnél ez a cirkuláció az egyenletes hő miatt nem alakul ki, viszont a nagyon apró porszemek hajlamosak 40- 50 cm-es magasságban lebegni. Ez a közösségi terekben nem jelent problémát viszont a hálószobákban, gyerekszobákban kellemetlen lehet, ezért ha lehetséges, ezekben a helyiségekben a PowerFloor rendszer alacsony hőmérsékletű rendszerét modern alumínium radiátorokkal kombináljuk.

A fali és mennyezeti rendszerek tesztelése is megkezdődött a Wolf Bavaria PowerFloor rendszereivel. Egy balatonkenesei családi házban 130 m2 PowerFloor ÖKO PLUS rendszer gondoskodik a lakás komfortjáról. A rendszert hőszivattyú táplálja. A fali és mennyezeti fűtések kellemes, a Naphoz hasonló sugárzó érzetet keltenek és energiaellátásuk akár szolár technológiával, vagy az említett földhő szivattyúval is megoldható. 

Tévedés, hogy a falfűtésű lakásokba nem lehet bútorokat tenni! A fűtés megtervezésénél olyan falfelületekbe tervezik a rendszert, ahol nem lesznek teljesen elfedve a falak szekrénysorokkal, hiszen előzetesen a mérnökök kiszámolják, hogy az adott ingatlan felfűtéséhez mekkora teljesítményű és felületű fűtésrendszer lesz szükséges. A falak megfúrása is megoldható, hiszen egy folyadékkristályos fóliával kimutatható, hogy a csövek hol futnak a falakban. A hagyományos betonba ágyazott padlófűtésnél sokszor előfordul, hogy a rosszul megtervezett rendszer nem megfelelő hatásfokkal működik. A Wolf- féle rendszereket egyedileg, garanciával tervezik meg errre szakosodott mérnökök, így ez a probléma nem fordulhat elő.

Összefoglalva a termékjellemzőket arra juthatunk, hogy bár a falfűtési és harmadik generációs padlófűtési rendszerek beépítése drágább a hagyományos rendszerekénél, viszont a komfortosabb hőérzet, a gyors száraztechnológiás beépítés és a hosszú távú alacsonyabb üzemeltetés mindenképp a modern PowerFloor rendszerek mellett szól.

A Wolf Bavaria PowerFloor rendszerek főbb jellemzői a szórólapon összefoglalva olvashatóak.

 

Videó

Tekintse meg a videónkat, iratkozzon fel Youtube csatornánkra!

Képgaléria

A képre kattintva végig tudja lapozni képgalériánkat!

PowerFloor padlófűtés - újdonság
PowerFloor falfűtés bemutatása 1.
PowerFloor falfűtés bemutatása 2.

Rólunk mondták

Vásárlóink véleménye termékeinkről, munkánkról

2009

Társaságunk alapításának éve

7999

Elégedett ügyféleink száma

8135

Elvégzett munkáink száma

Elérhetőség

Ahol elér minket

Amennyiben érdekli valamelyik termékünk, szolgáltatásunk, keressen meg minket valamelyik elérhetőségünkön, és kollégánk készségesen a segítségére lesz.

H-1081 Budapest, Fiumei út 25. (Iroda és bemutatóterem)

hangestuz@hangestuz.hu

+36-30-296-1447

Kövess minket:

Kapcsolatfelvétel

Küldjön üzenetet

Az űrlap mentése nem lehetséges, mivel egyes mezők nincsenek megfelelően kitöltve!