Néhány ügyfelünk véleménye cégünkről, munkánkról

Ha valamelyik ügyfelünktől személyesen szeretnének véleményt kérni, akkor ezt az adatvédelmi elvek betartásával lehetővé tesszük érdeklődőinknek!

Sz. Ferenc, Budapest

Nagyon szépen köszönjük, a Csendlapok felrakása után szinte semmit nem hallunk már a szomszédból! Nagyon köszönjük!

2023.11.23.

P. Gábor

Ezúttal szeretném megköszönni a gyors és profi munkát. Mind az első és második szakaszban történt kivitelezéssel és hozzáállással teljes mértékben elégedett vagyok, a vállalásnak megfelelő eredmény született. További sok sikert kívánok a csapatnak! P. Gábor

2023.08.25.

Sz. Szilvia, Budapest

Szeretnék visszajelzést adni a szolgáltatásukkal kapcsolatban. Még pont a pandémia előtt voltak nálam felmérni a lakást és a lehetőségeket.

Elkeseredve veszíteni való nélkül kerestem meg, mert sok szakember lemondóan csak annyit mondott nekem, hogy Szilvia, ha hallja a szomszédot és hangszigeteléssel kapcsolatos gondja van, akkor inkább adja el a lakást, mert nincs megoldás.

Önök voltak az utolsó reménységeim. És úgy tűnik zseniális választások voltak. Annyira áthallatszott a szomszéd, hogy a pihenést akadályozta, mert a hálószobánk a szomszéd fürdőszobájával volt egy falon. A csapból folyó vizet, a visítozó gyerekeket, de még a beszédet is lehetett hallani.

Ha ez a pandémia előtt nem kerül megoldásra, akkor lehet, hogy a diliházba végzem.  Megmentette az ép elmémet:)!

Most olyan, mintha nem is lenne szomszédunk! Semmit nem hallani, csend, nyugalom, béke honol. Zseniális! Az, hogy az ember otthona valóban a béke szigete legyen, ahhoz létfontosságú az, hogy ne legyen zajszennyezés.

Villámgyorsan és profin megoldották ezt a problémát. Nagyon hálás vagyok érte! Nagyon köszönöm a munkájukat, a profizmusukat, a lelkiismeretességüket! További sikeres működést kívánok Önöknek! Sok ilyen cégre lenne szükség a magyar piacon.

Üdvözlettel és hálás köszönettel

Sz. Szilvia

2023.05.08.

Anna, Budapest

„Eredetileg egy zavaróan áthallatszó televízió miatt kerestem megoldást. Teljsen megszűnt a problémám, sőt azóta a néha a szomszédnál megjelenő hangosabb vendéget is alig hallom. Még egyszer nagyon köszönöm.”

2023.03.23.

Boommédia Kft., Jászberény

„Ügyfelünk, - egy multinacionális cég magyarországi gyára – egyik irodaépületének belsőépítészeti átalakítása során szükségünk volt egy oktatóterem hangszigetelésére, mert a szomszédos konyha üzemi zajai átszűrődtek és zavarták az oktatást. A Hang és Tűz Kft. nemcsak rugalmasan és gyorsan oldotta meg a problémát, de a végeredmény is kiváló lett. Nemcsak a falfelület teljeskörű hangszigetelésére került sor, de a konyha szükséges területein rezgéscsillapítást is végeztek, így az addig átszűrődő zaj teljesen megszűnt. A sikeres megoldásnak köszönhetően minden bizonnyal a jövőben is számítunk a cég minőségi munkájára.”

2023.03.06.

S. Zsuzsanna, Budapest

„Nagyon köszönöm így bő 1 hónap tapasztalat után a munkájukat, maximálisan elégedett vagyok, visszakaptam a nyugalmam. Több helyre is ajánlottam Önöket!”

2023.01.10.

M. Bernadett

A társasházban, ahol élünk, nagy az áthallás, amin csak ront a szomszédos lakások szobáinak rossz elrendezése. A mi hálószobánk és fürdőszobánk a szomszéd lakás nappalijával közös, így mindkét helyiségben nagy volt az áthallás. Emiatt a hálószoba szinte használhatatlan volt, át is kellett költöznünk a kisebbik szobába. Internetes keresés során több cég megoldásával találkoztam, de mivel viszonylag drága beruházásról van szó, nem szerettem volna mellélőni. A Hang és Tűz Kft. szakembere a lakás felmérése során több megoldási lehetőséget is vázolt. Nálunk a nem csak a hálószobában és a fürdőszobában található közös falakat, hanem a merőleges falakat is burkolni kellett volna. Mivel egy bizonyos kerettel tudtunk gazdálkodni, első körben a hálószoba falának szigetélését kértük, előtét fallal és 2 réteg 15mm-es PhoneStart lapokkal. Mivel a 100%-os megoldáshoz az oldalfalat és a fürdő falát is szigetelni kellene, ezért onnan még érkeznek hangok, de a helyzet egyáltalán nem olyan rossz, mint volt! A hálószoba most már sokkal élhetőbb lett, vissza tudtunk költözni, amennyi hang átjön, elviselhető, már nem tűnik úgy, mintha egy szobában kelnénk reggelente a szomszéddal. :) Az ügyfélkezeléssel és a kivitelezéssel nagyon elégedettek voltunk, nagyon segítőkész, türelmes, korrekt kollégák dolgoznak a cégnél. A következő közös projektünk valószínűleg a fürdőszoba falának szigetelése lesz.

2022.10.18.

H. Tamás

Miután megvásároltuk új lakásunkat, napokon belül azzal szembesültünk, hogy a fürdőszoba és a hálószoba közös fala minden zajt átenged a háló irányába. Mivel a család tagjai különböző időpontban kelnek, továbbá a fürdőszoba néha éjszaka is használatban van, ezért a hálóban egyinkünk minden alkalommal felébredt a vízcsobogás és a szaniterek éles zajára, amikor valamelyikünk a fürdőt használta.

A Hang és Tűz Kft. háromrétegű, PhoneStar lapokból álló előtétfalat ajánlott a probléma megoldására, amely maradéktalanul beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az előtétfal a fürdőszobai hangok átszűrődését teljes mértékben megszüntette. A kb. 10 cm vastag előtétfal nem változtatta meg a szoba jellegét, tapétázást követően olyan, mintha mindig is a szoba része lett volna. A gyors és szakszerű kivitelezés összesen két napig tartott.

H. Tamás

2022.10.18.

Szilvia, Budapest

Kedves Ervin!

Mindenek előtt szeretném tudatni, hogy mennyire nagyszerű érzés megtapasztalnom az intimszféra létezését a hálószobámban.

Hálás vagyok, hogy nem kell már szinte együtt kelnem, együtt feküdnöm a szomszédommal...és a kutyájával.

Összességében ég és föld a különbség és megérte az anyagi ráfordítás, mert egy óriási minőségi ugrás következett be általa, ami azt gondolom, mindenkinek jogosan járna a saját lakásában.

2022.10.18.

K.K., Budapest

Eddig kristálytisztán hallottam mindent. Amióta megépítették a falukat semmi. Szó szerint.

2022.03.04.

G.B., Budapest

Minden szuper! Nagyon szép munkát végezetek a srácok!

2022.03.04.

F.M., Budapest

Jó szívvel ajánlom a Csendlap megoldást. Nálunk a strang cső közvetlenül a fiam szobája mellet ment le, nagyon durva zajjal. A PhoneStar csapata 3 cm Csendlappal (ami gyakorlatilag tömör homoklap) és egy gipszkartonnal MEGSZÜNTETTE a hangot. Van előtte-utána hangfelvételem, elképesztő. Nem volt olcsó, de ez olyan, amibe egyszer fektet az ember. Jó szívvel ajánlom őket!

2022.03.04.

Nemzeti Filmintézet/Magyar Filmlabor, Budapest

Rendkívül erős léghangok miatt kerestünk irodai helyiségek közötti falak hangszigetelésére jó műszaki paraméterekkel és referenciákkal rendelkező céget. Több hanggátlással foglalkozó vállalkozás eredményességi és minőségi összevetése után került kiválasztásra a Hang és Tűz Kft és termékük a PhoneStar.

A helyszíni felmérés után a cég műszaki javaslata szerint egy előtét falat hangszigetelő üveggyapottal és két réteg PhoneStar lappal rendeltünk meg. A feladatot bonyolította, hogy sarkot is kellett szigetelni. A kivitelező csapat a munkát nagyon rövid idő alatt, nagy precizitással végezte el, s az eredmény tökéletes lett. Semmilyen hang nem szűrődik át azóta, a végeredmény felülmúlta az elvárásokat. Amennyiben hasonló feladat adódik, szívesen dolgozunk velük ismét, s ajánljuk is a Hang és Tűz Kft-t!

2022.01.06.

Sz.A., Budapest

Profi csapat és szuper gyorsaság: az első telefon után egy héttel már el is végezték a munkát. Egy lépcsőház melletti lakószobát szerettünk volna csendesebbé tenni a lépcső, lépcsőház ajtó és postaláda zajtól. A csendlapok a zajok nagyrészét kiszűrik, főleg a magas és közepes hangokat. Csodát nem vártunk, de élhetőbb lett a szoba. Köszönjük!

2022.01.06.

M.Á., Budapest

Kicsivel több, mint egy éve telepítették a hangszigetelést a Királyok útjai ingatlanunkba, szóval már eltelt annyi idő, hogy bátran kijelenthetem, hogy nem bántuk meg, hogy Önöket választottuk a munka elvégzéséhez. Nyugodtan tudok lefeküdni a hálószobánkba úgy, hogy a válaszfalunk mögött a szomszéd nappalija van, akik elég sokat vannak otthon es ebből mi szerencsére nem hallunk semmit, még az erősebb zene hallgatásból sem, amit kilépve a társasház közös folyosójára már hallani.

Ha tehetném és vissza tudnék menni az időbe, akkor a hálószobából csináltattam volna egy csendszobát úgy, hogy a padlózatot is leszigeteltettem volna.

Aki igénybe veszi a szolgáltatásukat, annak azt tudom tanácsolni, ha csináltat hangszigetelést, akkor azzal számoljon, hogy a legnagyobb hatást úgy tudja elérni, ha az egész szobát, minden falat leszigeteltet, mivel, ha csak a mennyezetet csináltatja meg, akkor az alsó zajok felerősödhetnek.

Bátran merem Önöket ajánlani mindenkinek, aki csendre vágyik és nem kíváncsi a szomszédok zajára.

Üdvözlettel,
Egy elégedett vásárló.

2021.12.09.

R. Attila, Budapest

Egy nagy szobát kettéválasztottam gipsz karton fal felhúzásával. Közte üveggyapot. De sajna nem ért semmit hangszigetelés szempontjából. Minden apró hang átszűrődött másik szobából, mint pl. telefon beszélgetés hangjai és mikor üzenetet kap. Még a parkettán való járkálás is.

2021 májusában rendeltem Önöktől 14 négyzetméterre elegendő 15mm vastag PhoneStar Csendlapot. Amióta fel van téve kb. 60-70 százalékban megszűri a hangokat. Sok kisebb hangot egyáltalán nem hallok. Egyszóval teljesen megvagyok elégedve a termékükkel. Nagyon hasznos, és megfelelt arra a célra amire vettem.

2021.06.25.

Molnár A., Budapest

A szomszéd és köztem lévő fal 6cm vastag volt. Ennek megfelelően minden hang áthallatszódott. 

Péntek reggel hívtam őket, péntek délután kint is voltak felmérni és rá következő hét szerdán már készen is volt a hangszigetelés.  Teljesen meg voltam és meg vagyok elégedve a fiúk munkájával. Profi munkát végeztek. Azóta nem, vagy alig hallom a szomszédot. 

Egy tanács: ha azon gondolkozol, hogy hogyan tudnád olcsóbban megúszni, esetleg más céghez fordulni, aki okosba megcsinálja, akkor NE. 

Rá fogsz fizetni, és bosszankodni fogsz miért nem a Phonestar-hangszigetelést hívtad. 
Hidd el, nem ez a papa első rodeója.

2021.06.14.

Katalin, Budapest

Először is engedje meg, hogy gratuláljak a szerződés tartalmi elemeinek összeállításához!  Az állami támogatáshoz szükséges pontokat hiánytalanul beépítették a szerződésbe!

2021.06.14.

Zoltán, Budapest

Tulajdonképpen szinte semmit nem hallunk a fenti lakóból, amennyi zaj mégis átszűrődik fentről, az nem zavaró.

2021.06.14.

Hangmérnők, Budapest

A PhoneStar a Sztár!

Egyik ügyfelünk hangmérnök, zenekarok hangosítását végzi. Emellett saját vállalkozásban zenei stúdiókat is épít. Sokszoros próbálkozás után megunta a hagyományos hanggátló rendszerek alkalmazását, mert a késznek vélt stúdiók hangszigetelését folyamatosan utólag fel kellett javítani, hogy ne panaszkodjanak a szomszédok.

Ennek folytán érdeklődött a Csendlap iránt. A minőségi feljavításokat elvégezve a következő találó és még a mi füleinknek is új véleményt alkotott.

"Hiába! Hanggátlásban a PhoneStar a Sztár!"

2021.05.03.

Gyöngyi, Budapest

Nagyon köszönöm a rendkívül gyors intézkedésüket a 24-48 órán belüli hangszigetelés gyorsszolgálat jóvoltából!

A fal kiváló minőségű lett, nem gondoltam volna, hogy ennyit tud majd csillapítani. A szekrényt is megmentették a srácok, így nem kellett 1 millió forintért egy újat vásárolnom!

A kollégák nagyon segítőkészek voltak! Az átlagnál magasabb az ára, de minden forint megérte!

2021.04.28.

K. Márk, Budapest

A probléma az volt, hogy minden áthallatszott a nappalim közös falán keresztül oda-vissza a szomszéd hálószobájából és fürdőszobájából.

Hallani lehetett a tüsszentést, az orrfújást, szinte bármit. Olyan volt, mint ha nem is lett  volna közöttünk fal a szomszéddal.

Miután a Hang és Tűz Kft. elkészült a fal hangszigetelésével, kb. 90%-al csökkentek az átszűrődő hangok, így már minden tökéletessé vált. Teszteltük hangfallal, a falhoz közel állva üvöltözéssel, ordibálással - mostanra még a tv zaja sem szűrődik át.

Nem halljuk a szomszéd fürdőszoba zajait sem, meghozta a várt eredményt a fal PhoneStar hangszigetelése. A kivitelező csapat másfél nap alatt precíz munkát végzett, a munka végezte után rendet hagytak maguk után.

2021.03.25.

B.A., Budapest

Nagyon korrekt csapat, profi munkával. Munka végeztével tisztaságot hagytak maguk után. Kapcsolattartás az elejétől a végéig megvolt.

2020.11.10.

P. Eszter, Budapest

Régi bérházban lakunk. A szomszédunk felé a fal nagyon vékony, így ha csak a szomszédos helyiségben volt valaki, szinte minden áthallatszott. A hangszigetelés óta nem jön át semmilyen zaj a falon. Az ablakok egy belső udvarra néznek, ami nagyon visszhangos, így a zajok már csak az ablakon át jönnek be.Hamar kaptunk árajánlatot, a cég minden egyes tagjával elégedettek voltunk, gyors és szép munkát végeztek.

2020.11.10.

K. Viktória, Budapest

Régi típusú alacsony belmagasságú társasház mennyezete és falai sajnos vékonyak, a felettem lakó szomszéd éjszakai zajongása, trappolása lehallatszott. Erre kerestem mihamarabbi megoldást. A cég munkatársaival nagyon elégedett voltam, időben jöttek, tudták a dolgukat, szakszerűen és gyorsan dolgoztak. Már így is érezhető, hogy a nem kívánt zaj nem szűrődik le, de a végső próba, még hátra van, ha kész lesz az előszoba és a hálószoba közti gardrób, a hangszigetelés még jobb lesz. Köszönöm a munkát, kiválóan megoldotta problémámat, melyet a felettem lakó szomszéd okozott. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

2020.09.01.

K.I., Budapest

A probléma az volt, hogy a közös fal nagyon vékony, és a szomszéd pedig elég hangos, főleg éjszakánként, többször is felébredt rá az ember, nagyon sokszor hajnali órákban. A hangszigetelés után, viszont a kisebb zajok teljesen megszűntek, a nagyobbakat is csak halkan hallani, és nem olyan élesen, így már nem ébred fel rájuk az ember. Ezek a hangok persze nem feltétlen a hangszigetelt falon szűrődnek át. A srácok korrekt munkát végeztek, végeredményben meg vagyok elégedve mindennel, végre visszakaptam a nyugodt éjszakákat.

2020.01.20.

T.R., Győr

Egy régebbi építésű, tégla társasházban lakom. A szomszédos lakás hosszú éveken át üres volt, ám nemrég beköltözött egy három tagú család. Ekkor döbbentem rá az épület hiányosságaira valójában, ugyanis minden áthallatszott a közös fal felől. Megfordult a fejemben, hogy másik ingatlanba költözzek, de egyszerűbb és kézenfekvőbb megoldásnak tűnt az utólagos hangszigetelés megcsináltatása.

A Hang és Tűz Kft. olyan technológiát alkalmaz, amelynek köszönhetően visszakaptam az otthonomon belüli nyugalmamat. Épp jókor kerestem meg a céget, és így néhány napon belül megvalósult a közös fal hangszigetelése. Ennél jobb karácsonyi ajándékot el sem tudnék képzelni.

2019.12.18.

Szabó Zsuzsanna

Tisztelt Bőczi Ervin úr!

2018. novemberében dolgoztak a Hang és Tűz Kft. munkatársai a lakásomban. Miért csak most írom le a véleményem? A lakás teljeskörű felújításon esett át, így csak 2019. nyarán költöztem be. (Jó munkához idő kell! )

Röviden: előtétfalas ill. direkt rögzítésű hangszigetelés lett alkalmazva a lakásomban. Az egyik falam a kazánházzal szomszédos, a nappalit és a konyhát határoló falak a szellőző stranggal. Ezért a falból jövő zúgás nagyon zavaró volt. Bőczi Ervin úr a helyszínen javaslatot tett a leghatékonyabb megoldásra. Megvagyok elégedve a végeredménnyel, de sajnos azért a kiépített fal ellenére még hallható egy kis zúgás, de már nem olyan zavaróan és tényleg egy kis monoton zajhoz hozzászokik az ember. Azt is elmondta őszintén Bőczi úr, hogy önmagában a hanggátló fal kiépítése nem fog 100%-osan csodát tenni, ha a munka után kiderül, hogy a födém ill. a padló vezeti a hangot és hát igen, vezeti. De mivel szinte körbe lett szigetelve a lakásom, a szigetelt falakból már nem szűrődik semmi zaj és így természetesen érzékelhetően csökkent a lakásban hallható zúgás. Így egy élhető lakásom lett. Külön köszönet a kivitelező Fiúknak, Csabának, Sándornak, Andornak, Patriknak és még sorolhatnám a neveket, az együtt töltött vidám, dolgos nap miatt, illetve Bőczi úr Titkárnőjének, aki mindig segítőkész volt és a munka lebonyolítását elősegítette.

Mindig azt éreztem, hogy én fontos ügyfél vagyok, és ami manapság ritka, a telefonon elérhetőek voltak.

Zárszóként köszönöm, hogy Bőczi úr mindenben rendelkezésemre állt szakmailag és EMBERILEG, amiért hálás vagyok és nagyon-nagyon köszönöm neki!

Mindenkinek bátran ajánlani tudom ezt a szakmailag elkötelezett kis csapatot.

Üdvözlettel és szívből jövő hálás köszönettel:
Szabó Zsuzsannaa

2019.11.08.

T.B., Budapest, XI. kerület

A mennyezet felől jövő zavaró hangok csillapítása miatt kerestem meg a Hang és Tűz Kft-t. A fölső szomszéd parkettájának nyikorgása, és gyerekek hangos lépései nagyon hallhatóak voltak. Egy körülbelül 10 cm vastag állmennyezet került megépítésre, ásványgyapottal, csendlappal, és gipszkartonnal. A nyikorgás, és egyéb léghangok teljesen megszűntek, a mélyfrekvenciás lépéshangok pedig szignifikánsan csökkentek.

Az eredménnyel elégedett vagyok, és az építést végző szakemberek is rendesek voltak.

2019.07.16.

F.K., Aszód

2019.06.12.

N. J., Százhalombatta

Köszönöm szépen a gyors és hatékony munkát a cég minden dolgozójának!

2019.03.12.

U. M., Békéscsaba

"Mindenkinek ajánlom. Nagyon korrekt a cég valamennyi munkatársa. Ismeretlenül is folyamatos volt a kapcsolattartás. Ár-érték arány kifogástalan, minőségi munkát végeztek. Ha eddig bizonytalanok voltak, akkor javaslom ne halogassák döntésüket, bátran vágjanak bele."

2019.03.05.

E.S., Csepel

Köszönetemet fejezem ki az Önök által végzett munkával kapcsolatban. Az érdeklődésemtől számított 3 munkanapon belül a hálófülkénk falának hangszigetelését az előzetes információnak megfelelő minőségben, gyorsan, precízen, gondosan elvégezték. Mostantól már nem a szomszédtól függ, hogy mikor tudunk elaludni és mikor ébredünk. 

Elképzeltem, hogy mennyivel könnyebb lenne a szakipari munkákat megrendelők élete, ha minden kivitelező cég az önöknél tapasztalt színvonalon járna el az ügyfelekkel és végezné el az elvállalt munkát.

2018.10.26.

Z.J., Budapest

Ezúton köszönöm a korrekt és gyors adminisztrációt és munkavégzést a cég munkatársai részéről.

A vidéken élő keresztgyerekektől kaptuk meg a cég elérhetőségét, mivel egyik szobájuk hangszigetelését az Önök által forgalmazott termékekkel, és a szakszerű útbaigazításnak köszönhetően saját maguk végezték el.

Köszönjük a körültekintő és bőséges ismertetőt, ami alapján döntöttünk a hangszigetelésről. Külön megemlíteném, hogy, ugyan csak a szoba egyik falának szigetelését kértük, de olyan, mindenre kiterjedő felvilágosítást kaptunk Bőczi Ervin ügyvezetőtől mintha az egész lakást szeretnénk hangszigetelni.

A munkások, akik a hangszigetelést végezték udvariasak, pontosak, készségesek voltak, mindenkinek ilyen szakembereket kívánok!

2018.10.16.

Baksa Judit, Budapest

A régi társasház vékony válaszfala minden hangot átengedett a szomszédból. A szomszéd minden szavát tisztán lehetett hallani. A beépítés után sokat javult a hangszigetelés szinte teljesen megszűntek a hangok.A szakemberek munkáját is köszönöm.

2018.10.05.

A.A., Tárnok

A munkatársakkal és az munkájukkal maximálisan elégedett voltam, és nagyon szép rendet hagytak maguk után!

2018.08.13.

B.A., Budapest

Tisztelt Cég!

Kérték, hogy pár mondatban írjam le a hangszigetelés utáni tapasztalataimat.
Sokat javult a helyzet, de sajnos még mindig áthallatszik az üvöltözésük meg a zenéjük is. (Errôl nem maguk tehetnek, ezek tényleg teli torokból, állati módon üvöltöznek.) Talán még így is megérte megcsináltatni, mert a közepes zajok nem jönnek át, legalább néha nyugtom van. Az itt dolgozó kollegáikkal pedig maximálisan elégedett voltam, nem lazsáltak, és igyekeztek mindig megtalálni a legjobb megoldást.

2018.06.26.

Szabó Judit, Budapest

Belvárosi leválasztott lakásunkban rendkívül intenzíven áthallatszott a szomszéd köhögése és a kisgyermek sírása. Mindkettő a hajnali órákban, az egyébként csendes házban volt a legzavaróbb, megkeserítette a pihenésünket. Hosszas keresgélés után rátaláltunk a PhoneStar csendlapokat forgalmazó cégre és a Construmán személyesen is megtapasztalhattam a rendszer hatékonyságát. A helyszíni felmérés után egy előtétfalat építettek a szomszéd felőli falon, amelyben az acélvázat ásványgyapot szigeteléssel töltötték ki, erre került két réteg csendlap, végül a gipszkarton borítás. Az eredmény felülmúlta a reményeinket, azóta egyáltalán nem hallunk semmit a szomszédból. Zenészekként a gyakorlást is fesztelenebbül végezzük, mivel a szigetelés a szomszéd felé is remekül “működik”. Elégedettségünkhöz hozzájárul, hogy a PhoneStar csapata a munkát egy nap alatt elvégezte, precízen és tisztaságot hagyva maguk után.

2018.05.02.

Szepesi Georgina Katalin

Régi társasház papírvékony válaszfalára kellett sürgősen megoldás. Gyakorlatilag a szomszéd minden szavát hallottam, a szoba használhatatlan volt. A felméréstől számított egy héten belül készen volt a hangszigetelés, ami nagyon jól sikerült, a szomszéd többé nem zavar. :-)
A szakemberek munkája és hozzáállása csillagos ötös, csak ajánlani tudom mindenkinek a céget!

2018.04.19.

T.G.

A 30 cm-es SILKA hangszigetelő falamra, ami az elválasztó fal is egyben egy ikerházban, 2017 decemberében 3 rtg. 15 mm-es hanggátló lap, ill. 1 rtg. gipszkarton kerül telepítésre direkt rögzítéssel (ez kb. 60 mm), műanyag dűbelek felhasználásával.

A telepítés és a festés jól egymásra volt szervezve, 2 nap leforgása alatt a korlátokat tartó tiplik, lámpaszerelvénnyel, festéssel készen lettek, amiért hálás vagyok, mivel használat alatt van a lakás.

Azóta könnyebb elviseli a szomszédból átszűrődő zajokat, megítélésem szerint kb. 80-90 %-át elnyeli az eddig átszűrődő zajoknak.

Mivel a rendszer bevállt, úgy döntöttünk, hogy az emeleti szobákra is elkészítettjük a hangszigetelést, de oda már "csak" 2 rtg. + 1 rtg. gipszkartont, mivel eredetileg is ez volt a cég javaslata. Biztos vagyok benne, hogy ha elkészül, a család nyugodtan tud pihenni a szomszédos zajoktól.

2018.03.29.

Ril, Budapest

Tisztelt Bőczi úr,

Tegnapi telefonbeszélgetésünk összefoglalása képpen ezúton szeretném rögzíteni, hogy az Önök által a 1046 Budapest, Mikszáth Kálmán utca 75/A alatti ingatlanunk kisszobájában végzett zajcsillapító rendszer beépítése az Ön által előzetesen elmondott, elvárható eredményt messzemenően kielégíti.

A zajcsillapító rendszer immár fél éve történt beépítése óta bérlőink nyugodtan tudják a szobát rendeltetésszerüen használni, és a kialakult zajszinttel elégedettek.
Ahogy mondtam Önnek, a ráfordítást a nyert tapasztalat alapján, mai tudásunkkal is ismételten megtennénk, és hangszigetelő rendszerüket nyugodt szívvel tudom ajánlani más ügyfelüknek is.

Külön szeretném megköszönni a kivitelezés pontos, a megrendelésnek, illetve a kölcsönösen kialakított kivitelezési ütemtervnek megfelelő elvégzését.

Üdvözlettel:
Ril

2018.01.22.

N.L., Budapest

“Leteszteltük, elégedett vagyok, azóta nem hallom a szomszéd zenélését. :)”

2017.12.18.

T. Zsolt, Budapest

Köszönöm a munkát, kiválóan megoldotta problémámat, melyet a szomszédban lévő konyha okozott.

2017.11.30.

Szombathelyi Dávid, Budapest

Az ügyfelünk által készített fényképeken a kivitelezés pár mozzanata és az elkészült próbaterem látható.

Teljes történet elolvasása és videó megtekintése 

2017.10.20.

Géczy Viktor

Géczy Viktor  gitáros mondja el tapasztalatait a PhoneStar hangszigetelő rendszerekről

2017.10.16.

Vélemény az index.hu fórumáról

Kedves Péter,

Eltelt egy kis idő és mostmár sokszorosan is megerősíteni tudom, hogy 1 darab PISSZENÉST SE HALLOK A SZOMSZÉD FELŐL A PHONESTAR RENDSZERREL! :-)

Nem tudom mire képes a kettő vagy több réteg, de már így is tökéletes egyrétegben Blue Rigipsel és Rockwool gyapottal.

Ime a teljes munkám.

Mivel nem vagyok túl népszerű ember és alig van ismerősöm ezért megosztom itt FaceBook posztom, akinek tetszik nyomhat egy lájkot, mert az ismerőseim úgy tűnik nem értékelik a sok munkát.

Bízom benne nem sértek meg vele senkit, ha igen elnézést kérek.

FaceBook oldalon elolvasom...

Mindenkinek ajánlom a PhoneStar lapokat, nekem életet ment!

Üdv.
Zoltán

2017.01.01.

Tóth I., Budapest

Egy 3,4m belmagasságú, több mint 100 éves, polgári lakás falai a viszonylag nagy falvastagság ellenére sajnos áthallásokat eredményeznek. A szomszéd felől jövő zajok kizárására kerestem hangszigetelési megoldást. Az interneten keresgélve jutottam el a Hang és Tűz Kft. által forgalmazott Csendlapokhoz. Nemcsak a honlapukon, hanem más fórumokon is jó kritikákat olvastam róluk. Mellettük szóltak a más hangszigetelési megoldásokkal összehasonlító táblázatban szereplő adatok, a várható áthallási minőség-javulás, és a minőségi kivitelezés. Sok munkájuk ellenére készségesen vállalták a munka felmérését a megkeresésem utáni napon. A Kft. ügyvezetője, Bőczi Ervin, javaslatot tett a leghatékonyabb megoldásra, melyet elfogadtam, és nem bántam meg. A munka 1 nap alatt elkészült, és azóta megszűntek a bosszantó zajok. A ráfordított befektetés pedig a lakás értékét növeli. Mindenkinek ajánlom a Kft-t, aki hangszigetelési megoldást keres. 

2017.01.01.

Kiss Éva

Amikor megvásároltuk a lakásunkat, örültünk, hogy a lift mellett van - gondoltuk, milyen jó, hogy nem kell sokat cipekedni -, viszont azzal nem számoltunk, hogy a lift hangja zavarni fogja az életünket. Főleg este volt kellemetlen, amikor pihentünk volna. Barátaink javasolták, hogy nézzünk szét, érdeklődjünk, mert ők hallottak már a hangszigetelésről és úgy tudják, hogy az ára is elérhető.Rögtön szét is néztünk az interneten és megtaláltuk a Wolf Bavaria Magyarország-Hang és Tűz Kft-t. Mértünk, számoltunk és kezdtünk megnyugodni, hogy van megoldás. Pár nap múlva már el is készült a hangszigetelés, mellyel jelentősen, csaknem teljesen megszűntek a zavaró hangok. Számunkra nagyon fontos, hogy az otthonunkban nyugalom legyen, hiszen ott pihenünk, töltődünk, és ehhez nagyban hozzájárult a hangszigetelés.A kivitelezőkkel is meg voltunk elégedve, korrektek, precízek és nagy szakértelemmel rendelkeznek.  Ajánlom mindenkinek!

Kiss Éva, egy elégedett vásárló

2017.01.01.

B. Renáta

Röviden összefoglalva: rendkívül elégedett vagyok a cég munkájával. A felmérést kérésemnek megfelelően rugalmasan, soron kívül elvégezték, udvarias hangnemben igyekeztek minden részletről tájékoztatni, így semmi meglepetés nem ért. A munkát profin és minden apró részletre kiterjedően megszervezték, a kivitelezést gyorsan, precízen elvégezték, maguk után rendet és tisztaságot hagytak. A szomszédból átszűrődő zavaró hangok megszűntek, ezért örülök, hogy ezt a céget választottam. Köszönöm!

2017.01.01.

Nemeskéri Bella, Budapest

Tisztelt Cég!

Ezúton engedjék meg, hogy egy pár szót mondjak az Önök munkatársairól és az elvégzett munkáról, amely mindenképpen említésre méltó.
Az Önök dolgozói kedvesek és udvariasak voltak. Hihetetlenül gyorsan, precízen és tisztán dolgoztak, a munka végeredménye hibátlan és olyan rendet hagytak maguk után, amilyet én még „szakembertől” nem láttam.
Köszönjük!

2017.01.01.

Szabó Judit, Budapest

Tisztelt Wolf Bavaria Magyarország - Hang és Tűz Kft!

Ezúton szeretném megköszönni azt a szakszerű segítséget és emberi hozzáállást, amit Önöktől kaptam. Jó ideje igyekszem minden, számomra lehetséges módon csökkenteni a zajt az otthonomban, ami nem kis feladat. Budapest egyik legforgalmasabb útján lakom. Az utca fronton 6 sáv autó, 2 sáv villamos dübörög éjjel-nappal, amit kiegészít a kb. 150 m-re lévő katonai lőtér és a kb. 200 m-re lévő vasút hangja. A felettünk közlekedő repülőket szerencsére kevésbé lehet hallani. A „csendes” belső kertbe építési okok miatt az utcazaj kb. 50%-a hallatszik be. Az ablakomtól kb. 20 m-re egy autószerelő van, ahol nem ritka, hogy motorcsónakot kalapálnak, a 90 éves öreg néni szomszéd reggel fél hatkor már kirakja a rádióját a nyitott ablaka mellé, délután pedig gyerekek kiabálnak a kertben. Majd amikor végre beesteledik, és mindenki bevonul, akkor a közelben lévő sportcsarnokban kezdődik meg elég gyakran a koncert. Mindezt rendszeresen kiegészíti valamilyen építkezés vagy lakásfelújítás a szemközti házban, ahol a fúrógépet és a flexet csak nyitott ablaknál használják.

Cégüktől „csak” szaktanácsadást kértem, elsősorban a belső kertre néző ablakok hangszigetelése ügyében. Bőczi úr jött el helyszíni tanácsadásra, ami nagyon hasznos volt számomra. Mindent pontosan elmagyarázott, aminek én nagyon örültem, mert tanulok belőle. Az ablakokkal kapcsolatban több lehetőséget is felvetett, amelyeknek most járok utána. Köszönöm Önöknek a szakmailag és emberileg is kiváló munkájukat és segítségüket! Kívánom, hogy minél több elégedett ügyfelük legyen!

Üdvözlettel:
Szabó Judit 

2017.01.01.

Erdélyi Bernadett, Budapest

A szakemberek kiváló (profi) munkát végeztek gyorsak és pontosak voltak, csak ajánlani tudom Önöket! Köszönjük szépen a munkájukat, a falról később tudok írni, ha kész lesz a teljes felújítás és megkezdődik benne a minden napi élet.

A vélemény előzménye

A Budapest IX. kerületi Mester utcában lakó ügyfelünket zavarták a szomszéd lakásból áthallatszó zajok, ezért meglátogatta standunkat a Construma kiállításon. Először csak anyagot akart vásárolni, végül cégünk mellett döntött a teljes kivitelezésben is. A lakásban 1 réteg 15mm PhoneStar került fel gipszkarton borítással a szomszéd felőli 5,7x3,5m nagyságú falra. A munkát sikeresen, gyorsan elvégeztük, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy ügyfelünk üzenetben küldött véleménye.

2017.01.01.

B. Péter, Gyömrő, Nefelejcs utca

Ügyfelünk változtatás nélküli levele a PhoneStar hanggátló rendszerről

Egy Budapest közeli kisvárosban élünk. Valamikor csendes és nyugodt hely volt, sajnos azonban a sok kiköltöző és átutazó miatt nagyon megnőtt a forgalom. Családi házunk saroktelken áll, viszonylag közel az utcai telekhatárokhoz. A megnövekedett forgalom és a főutcánk több kilométeres egyenes szakasza miatti állandó gyorshajtás miatt a házban igen zavaróvá vált a zaj, különösen a reggeli és esti időszakban.  Építészekkel konzultálva illetve akusztikusi végzettségem tapasztalatait felhasználva többfrontos védekezést képzeltünk el a probléma megoldására vagy legalább elfogadható mértékűre mérséklésére.

Első körben egy 2,5m magas tömör zsalukő-beton kerítést építtettünk az utcafrontokra. A nagy- és kiskapu is tömör szerkezetű. A tapasztalatok szerint igen jó eredményt értünk el vele a be- illetve kilátás megakadályozására – így végre egy intim, zárt udvar alakult ki. Sajnos azonban a kerítés hanggátló képessége eléggé mérsékelt. Az udvar ugyan csendesebb lett, mivel a tömör kerítés a járművek közvetlen hangját eléggé nagy mértékben megszűri. Ugyanakkor a ház ablakai eléggé magasan vannak, hogy a még engedélyezett legmagasabb kerítés se gátolja meg önmagában a lakásba bejutó hangokat.

Következő lépésként az elöregedett-megvetemedett fa nyílászárók cseréje következett. Ettől igen sokat vártunk, és végeredményben mind hőtechnikai mind akusztikai szempontból sikerült az egyik legjobb megoldást választanunk – igaz az ilyen nyílászáról nem olcsók.

A nyílászáróknak tehát elsősorban a hanggátló tulajdonságát emeltük ki melyet speciális zár ill. vasalati szerkezetekkel, tömítéssel és 3-rétegű, gázzal töltött, igen vastag hanggátló üvegezéssel valósítottak meg a szakemberek. Kiderült, hogy hanggátlásban egy bizonyos határ átlépése után már csak aránytalanul nagy ráfordítással lehet további eredményeket kicsikarni, így az ésszerűségi és gazdaságossági szempontokból adódóan a legeslegjobb változat előttit valósítottuk meg. Nem biztos, hogy helyes a megítélésünk szakmailag, de az az érzésünk, hogy e remek hanggátlású nyílászárók játszva teljesítik a szigorú hőtechnikai követelményeket is – mintegy „mellesleg”, ami nyilván nekünk is lényeges volt a hangszigetelésen kívül.

Azonban önmagában keveselltük a nyílászárók által nyújtott eredményt, így valamiféle fali hanggátlási módszert is szerettünk volna kipróbálni.

Az Internetet végigkutatva, maroknyi létező lehetőség közül kellett választanunk. Egyben majdnem biztosak voltunk: a csak és kizárólag az úgymond hagyományos szárazépítészeti megoldások (egyszerű gipszkarton borítás – esetleg több rétegben, kőzetgyapot kitöltéssel) nem fogják megnyugtatóan megoldani a problémánkat. A fellelhető cégek vagy vállalkozók zöme ilyet kínált. Maradt talán két olyan megoldás, amivel foglalkoztunk, de az egyikről kiderült, hogy akár házilagosan is meg lehet így oldani – ezáltal őszintén szólva nem tartottuk komolynak az ezzel elérhető eredményt.

Így végül a Hang és Tűz Kft. mellett tettük le a voksunkat, bár hozzá kell tenni, voltak olcsóbb ajánlatok, mi viszont tartós, hosszú távú és megnyugtató megoldást kerestünk.Akusztikai és szerkezet építészeti szemmel több olyan részmegoldás van a cég által kitalált hanggátló rendszerben, amit mások nem tudnak.

A legszerencsésebb esetben egy – az épület meglévő szerkezetétől: födém, padló, oldalfalak - akusztikailag gumilapokkal rugalmasan elcsatolt, fémprofilokból épített előtétfal szerkezet összeállításával indul a kivitelezés. Mivel az épített előtétfal amennyire csak lehet mechanikailag igyekszik elcsatolva lenni a ház többi meglévő szerkezetétől, így ez már eleve garantálja a lehető legfüggetlenebb tartószerkezetet. Így a padlón, koszorún keresztül a födémen, vagy az oldalfalakon terjedő mechanikai-akusztikai rezgések nagymértékben csillapítva jutnak csak el erre az előtétfalra. A kész szerkezetet ezután minőségi kőzetgyapottal töltik ki – jellemzően 5cm vastagságban.

A következő, és talán leglényegesebb elem a rendszerben az úgynevezett „csendlap”. Ez, a valójában PhoneStar névre keresztelt építőelem teszi lehetővé a hangenergia jelentős mértékű elnyelését. A papírból, cellás szerkezettel készült és nagysűrűségű kvarchomokkal feltöltött csendlapokkal burkolódik be a kész fémszerkezet. A lapok tömege méretükhöz képest meglepően nagy – ennek is köszönhető jó hangelnyelő tulajdonságuk. A csendlapok meghatározott szabályok ill. technológia szerint vághatók, illeszthetők és szerelhetők fel. Kötésben helyezik fel őket speciális, fém- és csavarmentes műanyag dűbelek segítségével, a széleiket speciális papírszalaggal ragasztják le, illetve a lapok közti rést is egy erre a célra kifejlesztett ragasztóanyaggal tömítik.

Az első réteg felrögzítése után rendszerint további egy, vagy a még jobb hatás elérése érdekében kettő réteg csendlap felrakása következik, természetesen az egyes rétegek kötéseit átlapolva célszerű rögzíteni. Az épített előtétfal szerkezet kigyapotozva, rajta 3-réteg csendlappal – ez a szerkezet valósult meg nálunk is belül, a teljes ház utcafronti főfalai mentén – már igen jó hanggátlást biztosít. Az utolsó rend csendlapot aztán egy gipszkarton borítással teszik kompletté, erre már jöhet a végső glettelés-festés.

A megoldás talán egyetlen hátránya, hogy a rétegrendtől függő mértékben (tipikusan kb. 10cm vastagságban a fal mentén) csökken a helyiség belső mérete. Magyarán az előtétfalak miatt kissé szűkebb lesz a szoba. Illetőleg amennyiben szabályszerűen befordítjuk a hangszigetelő megoldást az ablakok köré is – így a nyílászáróknál is kell a nyílás méretcsökkenésével számolnunk. Ezek azonban tervezhető, és végeredményben egyáltalán nem zavaró tényezők, cserébe, amit ez a konstrukció hanggátlásban nyújt.

Költségcsökkentő megoldásként használtunk a lakásban ún. direktrögzítéses megoldást is a nem annyira kritikus falfelületeken. Tehát a nem utcafronti falakra ebben az esetben a falra direktben kerül 2-3 réteg csendlap, dűbelezéses-ragasztásos technológiával. Itt tehát elmarad az előtétfal szerkezet felépítése, a helyiség is csak nagyon kismértékben szűkül, cserébe a több réteg direktragasztott csendlap is azért jelentős hangelnyelést tesz lehetővé az eredeti állapothoz képest. Nyilván nem lesz olyan hatásos, mint az ideálisabb előző megoldás, de a lapok puszta tömege, és speciális felrögzítésük sokat tud tenni a helyzet javítására.A csendlapokkal borított falakra némi körültekintéssel és megfelelő rögzítőelemekkel (hosszú nyakú dűbel pl.), gond nélkül felszerelhetők a szokásos tárgyak – karnis, polcok, képek, stb. Nagyobb tömegű tárgyaknál ezt előre jelezni kell, és már a szerkezetbe megerősített tartóbordák fognak kerülni a kért helyekre.

Összességében a kész rendszert meghallgatva a benyomásunk az, hogy a kész fal hanggátló hatása legalább valahol 35-40dB körül lehet, ami igen jó eredmény. Sajnos műszeres méréseket még nem tudtam végezni, de az előző állapotokhoz képest szubjektíve hatalmas az előrelépés.Hallatszik, hogy bármennyire is kiválóak a nyílászárók, azért még ők a „szűkebb” keresztmetszetei a teljes elért hatásnak. Egy stabil – főleg épített – hanggátló fal nyilván nagyobb mértékű ill. tökéletesebb hanggátlást fog jelenteni, mint az üvegezett, nyitható nyílászáró – bármennyire is minőségi legyen az. Fontos hangsúlyozni, hogy önmagában a hanggátló fal nem fog csodát tenni, ha a benne lévő nyílászáró nem a megfelelő minőségű. Így érdemes rendszerben gondolkodni, és a két témakört (hanggátló fal és nyílászárók) együtt kezelni a legjobb hatás elérése érdekében.

Zárszóként annyit mondanánk még el, hogy mind a cégtulajdonos, Bőczi Ervin úr részéről – aki mindenben rendelkezésünkre állt szakmailag és emberileg, s aki nélkül nem lehetne ilyen élhető a lakásunk, amilyenné vált – mind a kivitelező csapat minden tagja – akik rendes, megbízható, jó szakemberek – részéről maximális segítőkészséget és együttműködést tapasztaltunk, s így bátran merjük ajánlani őket hasonló problémákkal küzdő sorstársainknak.

2017.01.01.

Balogh Anikó, Budapest

Kedves Ügyvezető Úr 

ahogy ígértem Önnek, pár szóban leírnám a véleményem a fallal kapcsolatban: 
Röviden fogalmazva: „ISTENI“ 

Azóta valóban azon kapjuk magunkat otthon, hogy a szomszédból semmi hang nem szűrődik át. Egyszer – egyszer – ha néha valami volt korábban, és az ablakok csukva voltak, már néztünk is ki az ablakon, hogy ez most kintről jön – vagy a szomszédból. Minden alkalommal nyugodtan állapítottuk meg, hogy ez az utcai zaj – pedig a nyílászáróink is elvileg jól szigeteltek…
Szóval a fal nagyon jó, és tényleg semmi nem hallatszik át! 

A lényeg, hogy bárkinek merem ajánlani, biztosan nem bánnák meg.  

És külön ki szeretném emelni, hogy a kollégák nagyon aranyosak, kedvesek, ügyesek és szorgalmasak. Ilyen munkatársakat az ember bármikor szívesen beenged a lakásába. 

Üdvözlettel: 
Balogh Anikó

2017.01.01.

N. Jenő, Szakony

A padlóba épített hanggátló rendszer hatékonysága jó lett! Az emberek jól dolgoztak, elégedettek vagyunk!

2017.01.01.

B. László, Budapest

A végső teszt még hátra van, mert még nem lakunk a lakásban. A munkára nem volt panasz. A brigád láthatóan tudta a dolgát és szakszerűen, a technológiát betarva dolgozott!

2017.01.01.

H. Tamás, Budapest

Most már békesség van a szobában, minden rendben volt, hamar végeztek, tisztaságot hagytak. Másnak is ajánlom, mert tökéletesen bevált a hangszigetelés.

2017.01.01.

Gál Zoltán György, Budapest

Nagyon jó lett a munka, abszolút elégedettek vagyunk, minden patent volt. A brigád gyorsan, pontosan, hatékonyan, szépen dolgozott és rendet hagytak maguk után!

2017.01.01.

B. Géza, Tiszaújváros

Elégedett voltam a cég teljesítményével, az ügyfélszolgálat tájékoztatásától kezdve az utolsó csavar behajtásáig minden rendben volt. Ajánlom mindenkinek, aki profi céggel, hatékony hanggátlást szeretne beépítettni.

2017.01.01.

K. Róbert, Budapest

Nagyon elégedett voltam a WBM Hang és Tűz Kft. által kivitelezett PhoneStar hanggátló rendszerrel. A beépítést végző kollégák időben jöttek, gyorsan dolgoztak és rendet csináltak maguk után. A zavaró zajok megszüntek! 

2017.01.01.

V-né M. Anikó, Veszprém

Nagyon jó lett a hangszigetelés! Szívem szerint az egész lakást körbeszigeteltetném!

2017.01.01.

2009

Társaságunk alapításának éve

7983

Elégedett ügyféleink száma

8117

Elvégzett munkáink száma

Elérhetőség

Ahol elér minket

Amennyiben érdekli valamelyik termékünk, szolgáltatásunk, keressen meg minket valamelyik elérhetőségünkön, és kollégánk készségesen a segítségére lesz.

H-1081 Budapest, Fiumei út 25. (Iroda és bemutatóterem)

hangestuz@hangestuz.hu

+36-30-296-1447

Kövess minket:

Kapcsolatfelvétel

Küldjön üzenetet

Az űrlap mentése nem lehetséges, mivel egyes mezők nincsenek megfelelően kitöltve!