facebook Keress minket a Facebook oldalunkon!
youtube Keress minket a Youtube oldalunkon!
Google+ Keress meg minket a Google+-on!

hangszigeteles.lapozz.hu

Construm 2018 díj

Cégünkről

Bemutatkozás

A Wolf Bavaria Magyarország - Hang és Tűz Kft. egy 2009-ben, kimondottan az utólagos hangszigetelési rendszerek gyártására és beépítésére alakult német-magyar vegyesvállalat, amely német szabadalom alapján hazánkban gyártja és több országba exportálja a kétszeres ipari nívódíjjal jutalmazott PhoneStar hanggátló anyagot. Cégünk az ország vezető akusztikusaival és a német partnerrel karöltve folyamatosan fejleszt és az igényeknek megfelelően új termékekkel jelentkezik a piacon.

Legfőbb célunk, hogy ügyfeleink esetenként speciális hangszigetelési problémáit a tapasztalatainkból fakadó szakértelemmel, a legmagasabb minőségi sztenderdek betartásával, gyorsan és garanciával oldjuk meg!


A PhoneStar kategóriájában páratlan hanggátló tulajdonságokkal rendelkező termék. Alkotóelemei a legősibb természetes anyagok: cellulóz és szilícium. Vastagsága csupán 10 vagy 15mm, mégis megteremti a hanggátló termékek három alapvető követelményét.

1. Tömeg (speciális kvarchomok, 1250 kg/m3),
2. Rugalmasság (nedvesség álló karton)
3. Többrétegűség (3 kvarchomok réteg és 7 síklap réteg)

A 15 mm-es PhoneStar annyi hangot csillapít, mint egy 30 cm vastag tégla fal, tehát hússzor hatékonyabb. Ezekért a magasan elismert tulajdonságokért a termék 2007-ben és 2011-ben is német szakminisztériumtól innovációs elismerést kapott. Ajánlom mindazoknak, akik gyors és hatékony megoldást keresnek zavaró hanghatások ellen saját és mások nyugalmának megőrzése érdekében.

Kiemelt referenciáink

Az alábbi cégek és még sokan mások már bizalmat szavaztak cégünknek és a PhoneStar hangszigetelési rendszereknek:

 • Samsung, Lidl - ügyvezetői iroda hangszigetelése
 • SONY-AXN - TV stúdió padlóburkolata
 • Operaház, Marcali zeneiskola - próbatermek hangszigetelése
 • Richter Gedeon - terem hangszigetelése
 • Dürer Stúdió - próbatermek padlóburkolata
 • Strabag - gép hangszigetelése
 • Berecz András (Kossuth-díjas mesemondó) - hangstúdió
 • Multinacionális gumiabroncs gyár - gépek hangszigetelése
 • Multinacionális győri autógyár - kísérleti szoba hangszigetelése
 • BOSCH - padló hangszigetelése

 

Garanciák

7+1 érv, hogy a PhoneStar hanggátló rendszereket válassza.

Garanciáink szavatolják a szolgáltatás színvonalát, ezáltal az Ön elégedettségét:

 • Garantált minőségű anyagok: A PhoneStar hanggátló anyag CE minősített termék, megfelel az EU építési anyagokkal szemben támasztott minőségi követelményeinek
 • Garantált céges háttér: Cégünk a Bisnode által AA-os minősítésű megbízható pénzügyi háttérrel rendelkező, leinformálható cég és rendelkezik szolgáltatási és felelősségbiztosítással
 • Garantált minőségű munkavégzés: Munkánk minőségére 3év garanciát adunk. 2009-es megalakulásunk óta garanciális reklamációnk nem volt!
 • Garantált törvényes foglalkoztatás: Cégünk szerepel a NAV által nyilvántartott köztartozásmentes cégek listájában, mely Önök számára is online ellenőrizhető. Munkatársaink bejelentett munkaviszonnyal rendelkeznek. Minden munkánk elvégzésével kapcsolatban szerződést írunk és számlát bocsájtunk ki.
 • Garantáltan korrekt árképzés: Vállalkozási díjainkon felül nincsenek rejtett költségek. Áraink csak indokolt, mindkét szerződő fél által közösen jóváhagyott esetben változhatnak
 • Árgarancia: Cégünk garantáltan a leghatékonyabb és legvékonyabb szigetelést ajánlja.Ha egy másik cég szerződésben garantál vékonyabb, teljes spektrumban igazoltan hatékonyabb szigetelést a PhoneStar-nál, akkor az általuk megadott árnál 50%-al olcsóbban megépítjük az Ön hangszigetelési rendszerét.
 • Gyorsasági garancia: Előzetes árajánlatát 24 órán belül elkészítjük (kérjen olvasási visszaigazolást, ha mailben kérne árat)
 • Garantáltan vevőbarát ügyfélszolgálat: Telefonon felvesszük Önnel a kapcsolatot, kérésére az Önnek megfelelő időpontban hívjuk.

 

Bőczi Ervin Michael Wolf
ügyvezetők

 

Néhány ügyfelünk véleménye cégünkről, munkánkról

Ha valamelyik ügyfelünktől személyesen szeretnének véleményt kérni, akkor ezt az adatvédelmi elvek betartásával lehetővé tesszük érdeklődőinknek!

V-né M. Anikó, Veszprém
Nagyon jó lett a hangszigetelés! Szívem szerint az egész lakást körbeszigeteltetném!

K. Róbert, Budapest
Nagyon elégedett voltam a WBM Hang és Tűz Kft. által kivitelezett PhoneStar hanggátló rendszerrel. A beépítést végző kollégák időben jöttek, gyorsan dolgoztak és rendet csináltak maguk után. A zavaró zajok megszüntek! 

B. Géza, Tiszaújváros
Elégedett voltam a cég teljesítményével, az ügyfélszolgálat tájékoztatásától kezdve az utolsó csavar behajtásáig minden rendben volt. Ajánlom mindenkinek, aki profi céggel, hatékony hanggátlást szeretne beépítettni.

Gál Zoltán György, Budapest
Nagyon jó lett a munka, abszolút elégedettek vagyunk, minden patent volt. A brigád gyorsan, pontosan, hatékonyan, szépen dolgozott és rendet hagytak maguk után!

H. Tamás, Budapest
Most már békesség van a szobában, minden rendben volt, hamar végeztek, tisztaságot hagytak. Másnak is ajánlom, mert tökéletesen bevált a hangszigetelés.

B. László, Budapest
A végső teszt még hátra van, mert még nem lakunk a lakásban. A munkára nem volt panasz. A brigád láthatóan tudta a dolgát és szakszerűen, a technológiát betarva dolgozott!

N. Jenő, Szakony
A padlóba épített hanggátló rendszer hatékonysága jó lett! Az emberek jól dolgoztak, elégedettek vagyunk!

Balogh Anikó, Budapest

Kedves Ügyvezető Úr 

ahogy ígértem Önnek, pár szóban leírnám a véleményem a fallal kapcsolatban: 
Röviden fogalmazva: „ISTENI“ 

Azóta valóban azon kapjuk magunkat otthon, hogy a szomszédból semmi hang nem szűrődik át. Egyszer – egyszer – ha néha valami volt korábban, és az ablakok csukva voltak, már néztünk is ki az ablakon, hogy ez most kintről jön – vagy a szomszédból. Minden alkalommal nyugodtan állapítottuk meg, hogy ez az utcai zaj – pedig a nyílászáróink is elvileg jól szigeteltek……
Szóval a fal nagyon jó, és tényleg semmi nem hallatszik át! 

A lényeg, hogy bárkinek merem ajánlani, biztosan nem bánnák meg.  

És külön ki szeretném emelni, hogy a kollégák nagyon aranyosak, kedvesek, ügyesek és szorgalmasak. Ilyen munkatársakat az ember bármikor szívesen beenged a lakásába. 

Üdvözlettel: 
Balogh Anikó

Ügyfelünk, B.Péter (Gyömrő, Nefelejcs utca) változtatás nélküli levele a PhoneStar hanggátló rendszerről

Egy Budapest közeli kisvárosban élünk. Valamikor csendes és nyugodt hely volt, sajnos azonban a sok kiköltöző és átutazó miatt nagyon megnőtt a forgalom. Családi házunk saroktelken áll, viszonylag közel az utcai telekhatárokhoz. A megnövekedett forgalom és a főutcánk több kilométeres egyenes szakasza miatti állandó gyorshajtás miatt a házban igen zavaróvá vált a zaj, különösen a reggeli és esti időszakban.  Építészekkel konzultálva illetve akusztikusi végzettségem tapasztalatait felhasználva többfrontos védekezést képzeltünk el a probléma megoldására vagy legalább elfogadható mértékűre mérséklésére.

Első körben egy 2,5m magas tömör zsalukő-beton kerítést építtettünk az utcafrontokra. A nagy- és kiskapu is tömör szerkezetű. A tapasztalatok szerint igen jó eredményt értünk el vele a be- illetve kilátás megakadályozására – így végre egy intim, zárt udvar alakult ki. Sajnos azonban a kerítés hanggátló képessége eléggé mérsékelt. Az udvar ugyan csendesebb lett, mivel a tömör kerítés a járművek közvetlen hangját eléggé nagy mértékben megszűri. Ugyanakkor a ház ablakai eléggé magasan vannak, hogy a még engedélyezett legmagasabb kerítés se gátolja meg önmagában a lakásba bejutó hangokat.

Következő lépésként az elöregedett-megvetemedett fa nyílászárók cseréje következett. Ettől igen sokat vártunk, és végeredményben mind hőtechnikai mind akusztikai szempontból sikerült az egyik legjobb megoldást választanunk – igaz az ilyen nyílászáról nem olcsók.

A nyílászáróknak tehát elsősorban a hanggátló tulajdonságát emeltük ki melyet speciális zár ill. vasalati szerkezetekkel, tömítéssel és 3-rétegű, gázzal töltött, igen vastag hanggátló üvegezéssel valósítottak meg a szakemberek. Kiderült, hogy hanggátlásban egy bizonyos határ átlépése után már csak aránytalanul nagy ráfordítással lehet további eredményeket kicsikarni, így az ésszerűségi és gazdaságossági szempontokból adódóan a legeslegjobb változat előttit valósítottuk meg. Nem biztos, hogy helyes a megítélésünk szakmailag, de az az érzésünk, hogy e remek hanggátlású nyílászárók játszva teljesítik a szigorú hőtechnikai követelményeket is – mintegy „mellesleg”, ami nyilván nekünk is lényeges volt a hangszigetelésen kívül.

Azonban önmagában keveselltük a nyílászárók által nyújtott eredményt, így valamiféle fali hanggátlási módszert is szerettünk volna kipróbálni.

Az Internetet végigkutatva, maroknyi létező lehetőség közül kellett választanunk. Egyben majdnem biztosak voltunk: a csak és kizárólag az úgymond hagyományos szárazépítészeti megoldások (egyszerű gipszkarton borítás – esetleg több rétegben, kőzetgyapot kitöltéssel) nem fogják megnyugtatóan megoldani a problémánkat. A fellelhető cégek vagy vállalkozók zöme ilyet kínált. Maradt talán két olyan megoldás, amivel foglalkoztunk, de az egyikről kiderült, hogy akár házilagosan is meg lehet így oldani – ezáltal őszintén szólva nem tartottuk komolynak az ezzel elérhető eredményt.

Így végül a Hang és Tűz Kft. mellett tettük le a voksunkat, bár hozzá kell tenni, voltak olcsóbb ajánlatok, mi viszont tartós, hosszú távú és megnyugtató megoldást kerestünk.Akusztikai és szerkezet építészeti szemmel több olyan részmegoldás van a cég által kitalált hanggátló rendszerben, amit mások nem tudnak.

A legszerencsésebb esetben egy – az épület meglévő szerkezetétől: födém, padló, oldalfalak - akusztikailag gumilapokkal rugalmasan elcsatolt, fémprofilokból épített előtétfal szerkezet összeállításával indul a kivitelezés. Mivel az épített előtétfal amennyire csak lehet mechanikailag igyekszik elcsatolva lenni a ház többi meglévő szerkezetétől, így ez már eleve garantálja a lehető legfüggetlenebb tartószerkezetet. Így a padlón, koszorún keresztül a födémen, vagy az oldalfalakon terjedő mechanikai-akusztikai rezgések nagymértékben csillapítva jutnak csak el erre az előtétfalra. A kész szerkezetet ezután minőségi kőzetgyapottal töltik ki – jellemzően 5cm vastagságban.

A következő, és talán leglényegesebb elem a rendszerben az úgynevezett „csendlap”. Ez, a valójában PhoneStar névre keresztelt építőelem teszi lehetővé a hangenergia jelentős mértékű elnyelését. A papírból, cellás szerkezettel készült és nagysűrűségű kvarchomokkal feltöltött csendlapokkal burkolódik be a kész fémszerkezet. A lapok tömege méretükhöz képest meglepően nagy – ennek is köszönhető jó hangelnyelő tulajdonságuk. A csendlapok meghatározott szabályok ill. technológia szerint vághatók, illeszthetők és szerelhetők fel. Kötésben helyezik fel őket speciális, fém- és csavarmentes műanyag dűbelek segítségével, a széleiket speciális papírszalaggal ragasztják le, illetve a lapok közti rést is egy erre a célra kifejlesztett ragasztóanyaggal tömítik.

Az első réteg felrögzítése után rendszerint további egy, vagy a még jobb hatás elérése érdekében kettő réteg csendlap felrakása következik, természetesen az egyes rétegek kötéseit átlapolva célszerű rögzíteni. Az épített előtétfal szerkezet kigyapotozva, rajta 3-réteg csendlappal – ez a szerkezet valósult meg nálunk is belül, a teljes ház utcafronti főfalai mentén – már igen jó hanggátlást biztosít. Az utolsó rend csendlapot aztán egy gipszkarton borítással teszik kompletté, erre már jöhet a végső glettelés-festés.

A megoldás talán egyetlen hátránya, hogy a rétegrendtől függő mértékben (tipikusan kb. 10cm vastagságban a fal mentén) csökken a helyiség belső mérete. Magyarán az előtétfalak miatt kissé szűkebb lesz a szoba. Illetőleg amennyiben szabályszerűen befordítjuk a hangszigetelő megoldást az ablakok köré is – így a nyílászáróknál is kell a nyílás méretcsökkenésével számolnunk. Ezek azonban tervezhető, és végeredményben egyáltalán nem zavaró tényezők, cserébe, amit ez a konstrukció hanggátlásban nyújt.

Költségcsökkentő megoldásként használtunk a lakásban ún. direktrögzítéses megoldást is a nem annyira kritikus falfelületeken. Tehát a nem utcafronti falakra ebben az esetben a falra direktben kerül 2-3 réteg csendlap, dűbelezéses-ragasztásos technológiával. Itt tehát elmarad az előtétfal szerkezet felépítése, a helyiség is csak nagyon kismértékben szűkül, cserébe a több réteg direktragasztott csendlap is azért jelentős hangelnyelést tesz lehetővé az eredeti állapothoz képest. Nyilván nem lesz olyan hatásos, mint az ideálisabb előző megoldás, de a lapok puszta tömege, és speciális felrögzítésük sokat tud tenni a helyzet javítására.A csendlapokkal borított falakra némi körültekintéssel és megfelelő rögzítőelemekkel (hosszú nyakú dűbel pl.), gond nélkül felszerelhetők a szokásos tárgyak – karnis, polcok, képek, stb. Nagyobb tömegű tárgyaknál ezt előre jelezni kell, és már a szerkezetbe megerősített tartóbordák fognak kerülni a kért helyekre.

Összességében a kész rendszert meghallgatva a benyomásunk az, hogy a kész fal hanggátló hatása legalább valahol 35-40dB körül lehet, ami igen jó eredmény. Sajnos műszeres méréseket még nem tudtam végezni, de az előző állapotokhoz képest szubjektíve hatalmas az előrelépés.Hallatszik, hogy bármennyire is kiválóak a nyílászárók, azért még ők a „szűkebb” keresztmetszetei a teljes elért hatásnak. Egy stabil – főleg épített – hanggátló fal nyilván nagyobb mértékű ill. tökéletesebb hanggátlást fog jelenteni, mint az üvegezett, nyitható nyílászáró – bármennyire is minőségi legyen az. Fontos hangsúlyozni, hogy önmagában a hanggátló fal nem fog csodát tenni, ha a benne lévő nyílászáró nem a megfelelő minőségű. Így érdemes rendszerben gondolkodni, és a két témakört (hanggátló fal és nyílászárók) együtt kezelni a legjobb hatás elérése érdekében.

Zárszóként annyit mondanánk még el, hogy mind a cégtulajdonos, Bőczi Ervin úr részéről – aki mindenben rendelkezésünkre állt szakmailag és emberileg, s aki nélkül nem lehetne ilyen élhető a lakásunk, amilyenné vált – mind a kivitelező csapat minden tagja – akik rendes, megbízható, jó szakemberek – részéről maximális segítőkészséget és együttműködést tapasztaltunk, s így bátran merjük ajánlani őket hasonló problémákkal küzdő sorstársainknak.


A Budapest IX. kerületi Mester utcában lakó ügyfelünket zavarták a szomszéd lakásból áthallatszó zajok, ezért meglátogatta standunkat a Construma kiállításon. Először csak anyagot akart vásárolni, végül cégünk mellett döntött a teljes kivitelezésben is. A lakásban 1 réteg 15mm PhoneStar került fel gipszkarton borítással a szomszéd felőli 5,7x3,5m nagyságú falra. A munkát sikeresen, gyorsan elvégeztük, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy ügyfelünk a következő üzenetet küldte nekünk a kivitelezés befejezése után:

"A szakemberek kiváló (profi) munkát végeztek gyorsak és pontosak voltak, csak ajánlani tudom Önöket! Köszönjük szépen a munkájukat, a falról később tudok írni, ha kész lesz a teljes felújítás és megkezdődik benne a minden napi élet.

Köszönettel: Erdélyi Bernadett"

Szabó Judit, Budapest

Tisztelt Wolf Bavaria Magyarország - Hang és Tűz Kft!

Ezúton szeretném megköszönni azt a szakszerű segítséget és emberi hozzáállást, amit Önöktől kaptam. Jó ideje igyekszem minden, számomra lehetséges módon csökkenteni a zajt az otthonomban, ami nem kis feladat. Budapest egyik legforgalmasabb útján lakom. Az utca fronton 6 sáv autó, 2 sáv villamos dübörög éjjel-nappal, amit kiegészít a kb. 150 m-re lévő katonai lőtér és a kb. 200 m-re lévő vasút hangja. A felettünk közlekedő repülőket szerencsére kevésbé lehet hallani. A „csendes” belső kertbe építési okok miatt az utcazaj kb. 50%-a hallatszik be. Az ablakomtól kb. 20 m-re egy autószerelő van, ahol nem ritka, hogy motorcsónakot kalapálnak, a 90 éves öreg néni szomszéd reggel fél hatkor már kirakja a rádióját a nyitott ablaka mellé, délután pedig gyerekek kiabálnak a kertben. Majd amikor végre beesteledik, és mindenki bevonul, akkor a közelben lévő sportcsarnokban kezdődik meg elég gyakran a koncert. Mindezt rendszeresen kiegészíti valamilyen építkezés vagy lakásfelújítás a szemközti házban, ahol a fúrógépet és a flexet csak nyitott ablaknál használják.

Cégüktől „csak” szaktanácsadást kértem, elsősorban a belső kertre néző ablakok hangszigetelése ügyében. Bőczi úr jött el helyszíni tanácsadásra, ami nagyon hasznos volt számomra. Mindent pontosan elmagyarázott, aminek én nagyon örültem, mert tanulok belőle. Az ablakokkal kapcsolatban több lehetőséget is felvetett, amelyeknek most járok utána. Köszönöm Önöknek a szakmailag és emberileg is kiváló munkájukat és segítségüket! Kívánom, hogy minél több elégedett ügyfelük legyen!

Üdvözlettel:
Szabó Judit 

Nemeskéri Bella, Budapest

Tisztelt Cég!

Ezúton engedjék meg, hogy egy pár szót mondjak az Önök munkatársairól és az elvégzett munkáról, amely mindenképpen említésre méltó.
Az Önök dolgozói kedvesek és udvariasak voltak. Hihetetlenül gyorsan, precízen és tisztán dolgoztak, a munka végeredménye hibátlan és olyan rendet hagytak maguk után, amilyet én még „szakembertől” nem láttam.
Köszönjük!

B. Renáta

Röviden összefoglalva: rendkívül elégedett vagyok a cég munkájával. A felmérést kérésemnek megfelelően rugalmasan, soron kívül elvégezték, udvarias hangnemben igyekeztek minden részletről tájékoztatni, így semmi meglepetés nem ért. A munkát profin és minden apró részletre kiterjedően megszervezték, a kivitelezést gyorsan, precízen elvégezték, maguk után rendet és tisztaságot hagytak. A szomszédból átszűrődő zavaró hangok megszűntek, ezért örülök, hogy ezt a céget választottam. Köszönöm!

Kiss Éva

Amikor megvásároltuk a lakásunkat, örültünk, hogy a lift mellett van - gondoltuk, milyen jó, hogy nem kell sokat cipekedni -, viszont azzal nem számoltunk, hogy a lift hangja zavarni fogja az életünket. Főleg este volt kellemetlen, amikor pihentünk volna. Barátaink javasolták, hogy nézzünk szét, érdeklődjünk, mert ők hallottak már a hangszigetelésről és úgy tudják, hogy az ára is elérhető.Rögtön szét is néztünk az interneten és megtaláltuk a Wolf Bavaria Magyarország-Hang és Tűz Kft-t. Mértünk, számoltunk és kezdtünk megnyugodni, hogy van megoldásPár nap múlva már el is készült a hangszigetelés, mellyel jelentősen, csaknem teljesen megszűntek a zavaró hangok. Számunkra nagyon fontos, hogy az otthonunkban nyugalom legyen, hiszen ott pihenünk, töltődünk, és ehhez nagyban hozzájárult a hangszigetelés.A kivitelezőkkel is meg voltunk elégedve, korrektek, precízek és nagy szakértelemmel rendelkeznek.  Ajánlom mindenkinek!

Kiss Éva, egy elégedett vásárló

Tóth I. (Budapest)

Egy 3,4m belmagasságú, több mint 100 éves, polgári lakás falai a viszonylag nagy falvastagság ellenére sajnos áthallásokat eredményeznek. A szomszéd felől jövő zajok kizárására kerestem hangszigetelési megoldást. Az interneten keresgélve jutottam el a Hang és Tűz Kft. által forgalmazott Csendlapokhoz. Nemcsak a honlapukon, hanem más fórumokon is jó kritikákat olvastam róluk. Mellettük szóltak a más hangszigetelési megoldásokkal összehasonlító táblázatban szereplő adatok, a várható áthallási minőség-javulás, és a minőségi kivitelezés. Sok munkájuk ellenére készségesen vállalták a munka felmérését a megkeresésem utáni napon. A Kft. ügyvezetője, Bőczi Ervin, javaslatot tett a leghatékonyabb megoldásra, melyet elfogadtam, és nem bántam meg. A munka 1 nap alatt elkészült, és azóta megszűntek a bosszantó zajok. A ráfordított befektetés pedig a lakás értékét növeli. Mindenkinek ajánlom a Kft-t, aki hangszigetelési megoldást keres. 

Zoltán

Vélemény az index.hu fórumáról

Kedves Péter,

Eltelt egy kis idő és mostmár sokszorosan is megerősíteni tudom, hogy 1 darab PISSZENÉST SE HALLOK A SZOMSZÉD FELŐL A PHONESTAR RENDSZERREL! :-)

Nem tudom mire képes a kettő vagy több réteg, de már így is tökéletes egyrétegben Blue Rigipsel és Rockwool gyapottal.

Ime a teljes munkám.

Mivel nem vagyok túl népszerű ember és alig van ismerősöm ezért megosztom itt FaceBook posztom, akinek tetszik nyomhat egy lájkot, mert az ismerőseim úgy tűnik nem értékelik a sok munkát.

Bízom benne nem sértek meg vele senkit, ha igen elnézést kérek.

FaceBook oldalon elolvasom...

Mindenkinek ajánlom a PhoneStar lapokat, nekem életet ment!

Üdv.
Zoltán


Géczy Viktor gitáros mondja el tapasztalatait a PhoneStar hangszigetelő rendszerekről

Szombathelyi Dávid (Budapest)

Az ügyfelünk által készített fényképeken a kivitelezés pár mozzanata és az elkészült próbaterem látható.
Teljes történet elolvasása és videó megtekintése 

T. Zsolt Budapest

Köszönöm a munkát, kiválóan megoldotta problémámat, melyet a szomszédban lévő konyha okozott.

2017.11.30.


N.L: (Budapest)

“Leteszteltük, elégedett vagyok, azóta nem hallom a szomszéd zenélését. :)”

2017.12.18.


Ril: (Budapest)

Tisztelt Bőczi úr,
Tegnapi telefonbeszélgetésünk összefoglalása képpen ezúton szeretném rögzíteni, hogy az Önök által a 1046 Budapest, Mikszáth Kálmán utca 75/A alatti ingatlanunk kisszobájában végzett zajcsillapító rendszer beépítése az Ön által előzetesen elmondott, elvárható eredményt messzemenően kielégíti.
A zajcsillapító rendszer immár fél éve történt beépítése óta bérlőink nyugodtan tudják a szobát rendeltetésszerüen használni, és a kialakult zajszinttel elégedettek.
Ahogy mondtam Önnek, a ráfordítást a nyert tapasztalat alapján, mai tudásunkkal is ismételten megtennénk, és hangszigetelő rendszerüket nyugodt szívvel tudom ajánlani más ügyfelüknek is.

Külön szeretném megköszönni a kivitelezés pontos, a megrendelésnek, illetve a kölcsönösen kialakított kivitelezési ütemtervnek megfelelő elvégzését.

Üdvözlettel:
Ril

2018.01.22.


T.G.:

A 30 cm-es SILKA hangszigetelő falamra, ami az elválasztó fal is egyben egy ikerházban, 2017 decemberében 3 rtg. 15 mm-es hanggátló lap, ill. 1 rtg. gipszkarton kerül telepítésre direkt rögzítéssel (ez kb. 60 mm), műanyag dűbelek felhasználásával.

A telepítés és a festés jól egymásra volt szervezve, 2 nap leforgása alatt a korlátokat tartó tiplik, lámpaszerelvénnyel, festéssel készen lettek, amiért hálás vagyok, mivel használat alatt van a lakás.

Azóta könnyebb elviseli a szomszédból átszűrődő zajokat, megítélésem szerint kb. 80-90 %-át elnyeli az eddig átszűrődő zajoknak.

Mivel a rendszer bevállt, úgy döntöttünk, hogy az emeleti szobákra is elkészítettjük a hangszigetelést, de oda már "csak" 2 rtg. + 1 rtg. gipszkartont, mivel eredetileg is ez volt a cég javaslata. Biztos vagyok benne, hogy ha elkészül, a család nyugodtan tud pihenni a szomszédos zajoktól.

2018.03.29.


Szepesi Georgina Katalin

Régi társasház papírvékony válaszfalára kellett sürgősen megoldás. Gyakorlatilag a szomszéd minden szavát hallottam, a szoba használhatatlan volt. A felméréstől számított egy héten belül készen volt a hangszigetelés, ami nagyon jól sikerült, a szomszéd többé nem zavar. :-)
A szakemberek munkája és hozzáállása csillagos ötös, csak ajánlani tudom mindenkinek a céget!

2018.04.19.


Szabó Judit

Belvárosi leválasztott lakásunkban rendkívül intenzíven áthallatszott a szomszéd köhögése és a kisgyermek sírása. Mindkettő a hajnali órákban, az egyébként csendes házban volt a legzavaróbb, megkeserítette a pihenésünket. Hosszas keresgélés után rátaláltunk a PhoneStar csendlapokat forgalmazó cégre és a Construmán személyesen is megtapasztalhattam a rendszer hatékonyságát. A helyszíni felmérés után egy előtétfalat építettek a szomszéd felőli falon, amelyben az acélvázat ásványgyapot szigeteléssel töltötték ki, erre került két réteg csendlap, végül a gipszkarton borítás. Az eredmény felülmúlta a reményeinket, azóta egyáltalán nem hallunk semmit a szomszédból. Zenészekként a gyakorlást is fesztelenebbül végezzük, mivel a szigetelés a szomszéd felé is remekül “működik”. Elégedettségünkhöz hozzájárul, hogy a PhoneStar csapata a munkát egy nap alatt elvégezte, precízen és tisztaságot hagyva maguk után.

2018.05.02.

B.A. (Budapest)

Tisztelt Cég!

Kérték, hogy pár mondatban írjam le a hangszigetelés utáni tapasztalataimat.
Sokat javult a helyzet, de sajnos még mindig áthallatszik az üvöltözésük meg a zenéjük is. (Errôl nem maguk tehetnek, ezek tényleg teli torokból, állati módon üvöltöznek.) Talán még így is megérte megcsináltatni, mert a közepes zajok nem jönnek át, legalább néha nyugtom van. Az itt dolgozó kollegáikkal pedig maximálisan elégedett voltam, nem lazsáltak, és igyekeztek mindig megtalálni a legjobb megoldást.

2018.06.26.

A. A. (Tárnok)

A munkatársakkal és az munkájukkal maximálisan elégedett voltam, és nagyon szép rendet hagytak maguk után!

2018.08.13.

Baksa Judit (Budapest)

A régi társasház vékony válaszfala minden hangot átengedett a szomszédból. A szomszéd minden szavát tisztán lehetett hallani. A beépítés után sokat javult a hangszigetelés szinte teljesen megszűntek a hangok.A szakemberek munkáját is köszönöm.

2018.10.05.

Z. J. (Budapest)

Ezúton köszönöm a korrekt és gyors adminisztrációt és munkavégzést a cég munkatársai részéről.

A vidéken élő keresztgyerekektől kaptuk meg a cég elérhetőségét, mivel egyik szobájuk hangszigetelését az Önök által forgalmazott termékekkel, és a szakszerű útbaigazításnak köszönhetően saját maguk végezték el.

Köszönjük a körültekintő és bőséges ismertetőt, ami alapján döntöttünk a hangszigetelésről. Külön megemlíteném, hogy, ugyan csak a szoba egyik falának szigetelését kértük, de olyan, mindenre kiterjedő felvilágosítást kaptunk Bőczi Ervin ügyvezetőtől mintha az egész lakást szeretnénk hangszigetelni.

A munkások, akik a hangszigetelést végezték udvariasak, pontosak, készségesek voltak, mindenkinek ilyen szakembereket kívánok!

2018.10.16.


E. S. (Csepel)


Köszönetemet fejezem ki az Önök által végzett munkával kapcsolatban. Az érdeklődésemtől számított 3 munkanapon belül a hálófülkénk falának hangszigetelését az előzetes információnak megfelelő minőségben, gyorsan, precízen, gondosan elvégezték. Mostantól már nem a szomszédtól függ, hogy mikor tudunk elaludni és mikor ébredünk. 

Elképzeltem, hogy mennyivel könnyebb lenne a szakipari munkákat megrendelők élete, ha minden kivitelező cég az önöknél tapasztalt színvonalon járna el az ügyfelekkel és végezné el az elvállalt munkát.

2018.10.26.

U. M. (Békéscsaba)

"Mindenkinek ajánlom. Nagyon korrekt a cég valamennyi munkatársa. Ismeretlenül is folyamatos volt a kapcsolattartás. Ár-érték arány kifogástalan, minőségi munkát végeztek. Ha eddig bizonytalanok voltak, akkor javaslom ne halogassák döntésüket, bátran vágjanak bele."

2019.03.05.


N. J. (Százhalombatta)


Köszönöm szépen a gyors és hatékony munkát a cég minden dolgozójának!

2019.03.12.

F. K. (Aszód)

Ügyfélvélemény

2019.06.12.


T.B. (Budapest, XI. kerület)

A mennyezet felől jövő zavaró hangok csillapítása miatt kerestem meg a Hang és Tűz Kft-t. A fölső szomszéd parkettájának nyikorgása, és gyerekek hangos lépései nagyon hallhatóak voltak. Egy körülbelül 10 cm vastag állmennyezet került megépítésre, ásványgyapottal, csendlappal, és gipszkartonnal. A nyikorgás, és egyéb léghangok teljesen megszűntek, a mélyfrekvenciás lépéshangok pedig szignifikánsan csökkentek.
Az eredménnyel elégedett vagyok, és az építést végző szakemberek is rendesek voltak.

2019.07.16.