Dobszoba hangszigetelése zeneiskolában (Marcali - 2012. november)

A legtöbb zeneoktatási intézmény hasonlóan küzd a hangszigetelés problémáival, hiszen ezek az épületek eredetileg nem zeneoktatási célokra épültek. Tapasztalataink szerint a legalapvetőbb hangszigetelési lehetőségek (hangszigetelt ajtók, hangszigetelt falak) sincsenek  alaposan megépítve, így az egymás mellett, alatt, illetve felett lévő tantermekben az ifjú zenészek meglehetősen zavarják egymást és az irodai munkát.

A munka a hangszigeteléshez szükséges anyagok behordása után az előtétfal szerkezetének megépítésével kezdődött.

Az áthallások okozta stresszt és az ebből adódó konfliktusokat megelégelve a Marcali Zeneiskola, végleges megoldást keresve a Hang és Tűz Kft-t kérte fel az iskola teljes hangszigetelésének megépítésére. A helyszín felmérése után mindegyik falat és padlót hangszigeteltünk, ami az optimális hanggátláshoz szükségessé vált. A nagy volumenü munkát egy kisebb méretű zongora- és fuvolaszoba önálló hanggátló falainak megépítésével kezdtük, majd a márványpadló hangszigetelésével fejeztük be. A dob- és ütős terem előtétfalas hangszigetelése jelentette a legnagyobb kihívást, mivel itt a nagyon magas léghangnyomás miatt (100-110 dB) 25 cm vastag falakat terveztünk.

Videó

Tekintse meg a videónkat, iratkozzon fel Youtube csatornánkra!

Képgaléria

A képre kattintva végig tudja lapozni képgalériánkat!

A munka a hangszigeteléshez szükséges anyagok behordása után az előtétfal szerkezetének megépítésével kezdődött.
Az önálló falszerkezetre a hanglágy anyagokat több rétegét építettük fel és ezeket a PhoneStar hanggátló lapokat masszívan rögzítettük.
A rétegrendben nemcsak a hanglágy anyagok biztosítják a jó hangszigetelés alapját, hanem az egymáshoz szorosan illesztett és ragasztott hangszigetelő lapok is. A rétegrendben ásványgyapot és PhoneStar „Csendlap” adja a leghatásosabb hangszigetelést.
Az előtétfalas, többrétegű hangszigetelés a leghatékonyabb rendszerek egyike. A képen látható hanggátló réteg a második , amely után még több is beépítésre került.
Hangszigetelő szakembereink folyamatosan ellenőrzik, hogy ne maradjon rés a gondosan méretre szabott és illesztett hanggátló lapok között.
A kész hanggátló fal minőségi ellenőrzése még a glettelés előtt megtörténik.
A PhoneStar „Csendlapokat” ragasztva és csavarozva rögzítettük az előtétfalhoz, amivel nagyban megnöveljük a fal hanggátló képességét.
A hanggátló fal a folyosó felől már a majdnem kész állapotában látható.
Az ásványgyapotot a dobszoba felöli oldalról helyeztük el a fal szerkezeti vastagságában. A hangszigetelés minőségéhez jelentősen hozzájárul az ásványgyapot és a PhoneStar „Csendlap” kombinációja.
A hanggátlást jelentősen befolyásoló tényező a mennyezeti csatlakozás. Ezt precíz munkával minden esetben ellenőrizni kell.
Miután az utolsó PhoneStar „Csendlap” is a helyére került a lapok burkolható, egységes felületet alkotnak.
Az elkészült PhoneStar hangszigetelő falra már csak az elektromos aljzatokat, kapcsolókat kell felszerelni.

Rólunk mondták

Vásárlóink véleménye termékeinkről, munkánkról

2009

Társaságunk alapításának éve

7946

Elégedett ügyféleink száma

8075

Elvégzett munkáink száma

Elérhetőség

Ahol elér minket

Amennyiben érdekli valamelyik termékünk, szolgáltatásunk, keressen meg minket valamelyik elérhetőségünkön, és kollégánk készségesen a segítségére lesz.

H-1081 Budapest, Fiumei út 25. (Iroda és bemutatóterem)

hangestuz@hangestuz.hu

+36-30-296-1447

Kövess minket:

Kapcsolatfelvétel

Küldjön üzenetet

Az űrlap mentése nem lehetséges, mivel egyes mezők nincsenek megfelelően kitöltve!