facebook Keress minket a Facebook oldalunkon!
youtube Keress minket a Youtube oldalunkon!
Google+ Keress meg minket a Google+-on!

hangszigeteles.lapozz.hu

Construm 2018 díj

Konferenciaterem hangszigetelése
(Budapest, Erste Bank - 2011. november)

Erste Bank konferenciaterem hangszigetelése (2011. november)

Egy budapesti bank konferenciatermének magas hatásfokú hangszigetelésével bízta meg cégünket, amelynek meg kellett szüntetnie, hogy a falakkal határos folyosóról a zajok a konferenciaterembe szűrődjenek.

Mivel az egyik falat csak álmennyezet választotta el a folyosótól, így annak a hangszigetelését ezen probléma figyelembe vételével, leghatékonyabb módon kellett megtervezni és megépíteni. A terem másik három falát előtétfalas megoldással hangszigeteltük. A munkák megkezdése előtt és után is akusztikai méréseket végeztünk, amely a megrendelőnk elvárásainak megfelelő eredményt hozott.

Erste Bank konferenciaterem hangszigetelése (2011. november) - fotó galéria
Erste Bank konferenciaterem hangszigetelése (2011. november) 1. Elkészült az előtétfalas fém hanggátló rendszer tartószerkezete.
Erste Bank konferenciaterem hangszigetelése (2011. november) 2. A fal és a fémszerkezet között annyi helyet hagytunk, hogy ásványgyapot szigetelést tudjunk elhelyezni. A fémszerkezet pontos beállítása és a lapok illesztése előfeltétele a minőségi hangszigetelésnek.
Erste Bank konferenciaterem hangszigetelése (2011. november) 3. A PhoneStar Csendlap hangszigetelés hatékonyságát tovább emeli a légréseket kitöltő ásványgyapot réteg.
Erste Bank konferenciaterem hangszigetelése (2011. november) 4. Az egymáshoz ragasztott PhoneStar Csendlap hanggátló elemek védőrétegként biztosítják, hogy az ásványgyapot mikrorészecskéi ne juthassanak a légtérbe.
Erste Bank konferenciaterem hangszigetelése (2011. november) 5. A PhoneStar Csendlap szerelését eltolásokkal kell végezni. Ez az egyszerű technológiai megoldás a teljes rendszer hanggátlási értéket további 1-2 dB értékkel növelheti.
Erste Bank konferenciaterem hangszigetelése (2011. november) 6. Az előtétszerkezetű hangszigetelő fal kész állapotban. Az álmennyezethez való kapcsolódást nagy körültekintéssel kellett szerelni, mert ezen a ponton a terem közvetlenül kapcsolódik a folyosóhoz.
Erste Bank konferenciaterem hangszigetelése (2011. november) 7. Az álmennyezetben csövek vannak, kikerülésük aprólékos szerelési munkát kívánt. Külön figyelmet kellett fordítani arra, hogy ezen falszakasz és a konferenciaterem között nem volt mennyezetig érő fal, ezért itt két hangszigetelő réteggel láttuk el.
Erste Bank konferenciaterem hangszigetelése (2011. november) 8. A képen az elkészült, gipszkartonnal borított hanggátló falak és az álmennyezetre szerelt PhoneStar hangszigetelés látható.
Erste Bank konferenciaterem hangszigetelése (2011. november) 9. A kiváló minőségben hangszigetelt falakba épített, szigetelés nélküli ajtók rontják a teljes rendszer hanggátlását. Megrendelőnknek ezért az ajtó cseréjét javasoltuk.
Erste Bank konferenciaterem hangszigetelése (2011. november) - videó