facebook Keress minket a Facebook oldalunkon!
youtube Keress minket a Youtube oldalunkon!
Google+ Keress meg minket a Google+-on!

hangszigeteles.lapozz.hu

Construm 2018 díj

Fa padlózat hangszigetelése
(Veresegyház - 2011. március)

Fa padlózat hangszigetelése (2011. március)

Újépítésű családi ház felső szintjének hangszigetelése két réteg PhoneStar Csendlap alkalmazásával.

A fő cél a gyerekszobákban keletkező lépészajok és léghangok csillapítása volt. Az egy nagy légtér a hangszigetelő padló megépítését követően három kisebb (két szoba és folyosó) részre lett felosztva. A szobák falát azért építhették direkt PhoneStar hanggátló rétegekre, mert annak 65t/m2 teherbírása erre alkalmassá teszi.

Fa padlózat hangszigetelése (2011. március) - fotó galéria
Fa padlózat hangszigetelése (2011. március) 1. A fapadló hangszigetelését eltolásos módszerrel szereltük. Ezért minden második elem közé 20 mm lépésálló ásványgyapotot helyeztünk a padló szint kiegyenlítése céljából.
Fa padlózat hangszigetelése (2011. március) 2. Ezt egyrétegű fóliával borítottuk azért, hogy az ásványgyapotból kiáramló elemi részecskék ne tudjanak a padló résein az alsó légtérbe jutni.
Fa padlózat hangszigetelése (2011. március) 3. A hangszigetelés minőségét emelendő akusztikus filcet helyeztünk a padlóra, majd ezt két rétegű PhoneStar Csendlap hanggátló rendszerrel láttuk el.
Fa padlózat hangszigetelése (2011. március) 4. A PhoneStar Csendlap hangszigetelés minősége a pontos és szoros illesztések által is javítható.
Fa padlózat hangszigetelése (2011. március) 5. A PhoneStar Csendlap hanggátló elemeket egymáshoz ragasztjuk, így egy stabil felület alakul ki még egy rétegben is.
Fa padlózat hangszigetelése (2011. március) 6. A második hanggátló réteg előkészítése az üvegszálas háló leterítésével kezdődik, amely ...
Fa padlózat hangszigetelése (2011. március) 7. ... ragasztóba ágyazva kerül a két réteg közé.
Fa padlózat hangszigetelése (2011. március) 8. A második hanggátló réteg illesztése a még lágy ragasztóba.
Fa padlózat hangszigetelése (2011. március) 9. A második hanggátló réteg majdnem teljes felületen egymáshoz és az első réteghez ragasztva.
Fa padlózat hangszigetelése (2011. március) 10. A kész felület hanggátlási értékét szakember állapította meg kopogógép alkalmazásával.
Fa padlózat hangszigetelése (2011. március) 11. Teljes felületen ragasztva egy kimondottan erős lépésálló filcet alkalmaztunk, amelyre hideg- és melegburkolat is fektethető.
Fa padlózat hangszigetelése (2011. március) - videó