Garzonlakás mennyezeti hangszigetelése (Budapest, 2024. január)

Budapesti ügyfelünknél a felső szomszéd okozta zajok olyan mértékben zavarták nyugalmát, hogy élhetetlennek érezte a lakását, ezért keresett meg minket.

Történetét és a megépült PhoneStar hangszigeteléssel kapcsolatos tapasztalatit megírta nekünk, melyet az alábbiakban Önök is elolvashatják:

1. Megépült a vázszerkezet

„Garzonlakásom mennyezeti hangszigetelését azért volt szükséges megépíteni, mert a közelmúltban a felső lakásba költözött szomszéd teljesen felborította a másfél évtizede jól működő nyugalmamat – fontos megjegyezni, hogy korábban is lakott volt a felső lakás, de probléma soha nem adódott.

Az új lakó a lakást gyakorlatilag teljesen szétbontotta és újraépítette, így a padlót is, mégpedig saját kezűleg, holott nem szakember – alighanem ebből adódott, hogy a hangszigetelésre vagy nem akart gondolni/költeni, vagy nem érdekelte, vagy épp eszébe sem jutott.

A lakást át is alakította, a szobából amerikai konyhás nappalit csinált, így a konyha-nappalija az én lakó- és hálószobám fölé került.

Rontja a helyzetet, hogy egyrészt gyakran tart összejöveteleket esténként, éjbe nyúlóan, hangos (vagy inkább ordító) röhögéssel, dübörgő rohangálással egybekötve; továbbá nem a hagyományos napirend szerint él, azaz akkor kezd rohangálni, főzni, egyebeket tenni, amikor mások már lefekszenek aludni.

Mindezek együtt olyan szintre emelték a zajhatásokat napi szinten, hogy az már elviselhetetlen volt, sem pihenni, sem dolgozni, sem akár egy könyvet elolvasni nem lehetett tőle – az életminőségem súlyosan leromlott. Nem beszélve az olyan tényezőkről, hogy ilyen helyzetben az ember már akkor is ideges, ha épp semmi nem történik, mert már azt várja, mi fog – hamarosan – történni.

Természetesen olyan emberről van szó, akivel nem lehet semmit megbeszélni, sem szép, sem kevésbé szép szóval, mivel meggyőződése, hogy ő semmi olyat nem tesz, ami túlmegy a normalitáson.

Az ajánlatkérést követően az ügyvezető úr elég hamar kiszállt a helyszínre, és megismerve a problémát, megbeszéltük, hogy a lehető legvastagabb hangszigetelést kellene telepíteni – azaz három réteg Csendlapot és két réteg gyapotot. Ez ugyan kb. 15 centit elvesz a belmagasságból, de ezzel együtt sem érzem kicsinek a szobát.

A kivitelezők a megbeszélt (és egyébként a felméréshez igen közeli) időpontban pontosan megjöttek, és az ígértnél egy nappal hamarabb végeztek is – mindezt úgy, hogy közben én itthon voltam és nem akadályoztuk egymást; illetve úgy, hogy garzon lévén nem igazán volt hová pakolni a bútorokat, de jó szervezéssel ezen is átlendültünk.

A végeredmény pedig meghaladta a várakozásaimat: természetesen néma csend nem lett, de ezzel előzetesen is tisztában voltam, és ezt a felméréskor is nyíltan megbeszéltük. A zajhatások, mind a beszéd-, mind a dübörgő hangokat tekintve olyan mértékben lecsökkentek, hogy ismét lehet normálisan élni, pihenni és dolgozni a lakásban – ahogyan lehetett a korábbi szomszédok mellett, és ahogy lehet minden normális társasházi lakásban.

A hangok annyira lehalkultak, hogy az utcazajhoz hasonlóan (forgalmas főút melletti lakásról van szó) gyakorlatilag halk háttérzajjá csökkentek, és semmiben nem akadályoznak, már szinte soha nem figyelek fel rájuk, beleilleszkedtek a normális napi rutinba.

Összefoglalva úgy gondolom, a beruházás abszolút megérte az árát, és újra élhetővé tette ezt a lakást. Mindez pedig párosult a gyors, rugalmas és szakszerű kivitelezéssel – így teljesen elégedett vagyok a cégük szolgáltatásával.

B.I. Budapest”

Képgaléria

A képre kattintva végig tudja lapozni képgalériánkat!

Rólunk mondták

Vásárlóink véleménye termékeinkről, munkánkról

2009

Társaságunk alapításának éve

7999

Elégedett ügyféleink száma

8135

Elvégzett munkáink száma

Elérhetőség

Ahol elér minket

Amennyiben érdekli valamelyik termékünk, szolgáltatásunk, keressen meg minket valamelyik elérhetőségünkön, és kollégánk készségesen a segítségére lesz.

H-1081 Budapest, Fiumei út 25. (Iroda és bemutatóterem)

hangestuz@hangestuz.hu

+36-30-296-1447

Kövess minket:

Kapcsolatfelvétel

Küldjön üzenetet

Az űrlap mentése nem lehetséges, mivel egyes mezők nincsenek megfelelően kitöltve!