facebook Keress minket a Facebook oldalunkon!
youtube Keress minket a Youtube oldalunkon!
Google+ Keress meg minket a Google+-on!

hangszigeteles.lapozz.hu

Construm 2018 díj

Hálószoba hangszigetelése kopogó hangok ellen
(Budapest, 2012. június)

Hálószoba hangszigetelése kopogó hangok ellen (2012. június)

Egy fiatal család új lakást vásárolt, de a beköltözést követően hamarosan érzékelték, hogy a felső szomszédtól jövő zajok zavarják őket a pihenésben! 

Cégünk úgy tervezte meg a hanggátló rétegeket, hogy a megrendelőnk legmagasabb elvárásainak is megfeleljen. A több napos hangszigetelési munkák után elvégzett mérések végeredménye igazolta a magasszintű tervezés és kivitelezés hatékonyságát. A mérést végző akusztikus a következő rövid szakvéleményt csatolta a zajmérési eredményekhez.

„A teljes szoba zajcsökkentése Lw = 34 dB eredménye extrém jó eredmény, ugyanis ez lépéshanggátlás, amit alulról javítani rendkívül nehéz. A mért érték ráadásul "jobb-mint" 34 dB, mert a mérés időszakában a mért alapzaj magas volt, 29,2 dB LAeq.”

Hálószoba hangszigetelése kopogó hangok ellen (2012. június) - fotó galéria
Hálószoba hangszigetelése kopogó hangok ellen (2012. június) 1. A hálószoba teljes hangszigetelését a padló terítésével kezdtük.
Hálószoba hangszigetelése kopogó hangok ellen (2012. június) 2. A hanggátló falakat megerősített fém vázból építettük ásványgyapot kitöltéssel.
Hálószoba hangszigetelése kopogó hangok ellen (2012. június) 3. A zajcsökkentés fontos pontja a mennyezet, amelynél légrést hagyunk és ásványgyapottal töltjük ki.
Hálószoba hangszigetelése kopogó hangok ellen (2012. június) 4. A mennyezetre két réteg hanggátló PhoneStar réteget rögzítünk.
Hálószoba hangszigetelése kopogó hangok ellen (2012. június) 5. A szerelt hanggátló rétegeket gipszkartonnal borítjuk.
Hálószoba hangszigetelése kopogó hangok ellen (2012. június) 6. A teljes hangszigetelés a padló ragasztásával lesz teljes.
Hálószoba hangszigetelése kopogó hangok ellen (2012. június) - videó