facebook Keress minket a Facebook oldalunkon!
youtube Keress minket a Youtube oldalunkon!
Google+ Keress meg minket a Google+-on!

hangszigeteles.lapozz.hu

Construm 2018 díj

Hűtőkamra gépészeti termének hangszigetelése (Budapest - 2014. február)

Hűtőkamra gépészeti termének hangszigetelése (2014. február)

Az elagáns, Liszt Ferenc téri Menza étterem egy régi polgári házban működik. Az étterem hűtőaggregátját egy másik helyiségbe kellett költöztetni, mert a közeli lépcsőház a 4. emeletre is felvitte a lakók számára elviselhetetlen üzemi zajokat. Az új hűtőkamra gépészeti termét kellett oly módon hangszigetelni, hogy a zavaró hangok a lakások irányába való terjedése teljesen megszűnjön, de legalábbis a megszabott határértékek alá kerüljön.

Mivel egy mélyfrekvenciás, 65-76 dB közötti zajforrást kellett kiiktatni, ezért  egy speciálisan tervezett, meglehetősen hatékony hangszigetelő PhoneStar rendszert kellett beépíteni. A mennyezet és a padló 3-3 réteg PhoneStar „Csendlapot” rejt, a falakat pedig 2-2 réteggel építettük. Minden beltéri munka fontos pontja a nyílászárók hangszigetelése. Az ajtózsanérok megerősítését követően ezért 2 réteg, gumilemezzel kombinált PhoneStar került beépítésre. 

Hűtőkamra gépészeti termének hangszigetelése (2014. február) - fotó galéria
Hűtőkamra gépészeti termének hangszigetelése (2014. február) 1. Menza éttermi része
Hűtőkamra gépészeti termének hangszigetelése (2014. február) 2. Acélszerkezet építése. Kimondottan masszív szerkezetre volt szükség a mennyezeti 120 kg/m2 súly miatt.
Hűtőkamra gépészeti termének hangszigetelése (2014. február) 3. A teremben semmi sem volt se függőleges, se vízszintes, ezért ezeket a hibákat javítottuk.
Hűtőkamra gépészeti termének hangszigetelése (2014. február) 4. A szerkezetbe 10 cm ásványgyapot került.
Hűtőkamra gépészeti termének hangszigetelése (2014. február) 5. Az 1. réteg Csendlap zárja az acélszerkezetbe helyezett ásványgyapotot.
Hűtőkamra gépészeti termének hangszigetelése (2014. február) 6. A teremben átfutó csöveket is burkolni kellett, amelyet kellő gonddal elvégeztünk.
Hűtőkamra gépészeti termének hangszigetelése (2014. február) 7. A csőburkolat 2 réteg Csendlappal majdnem kész állapotban.
Hűtőkamra gépészeti termének hangszigetelése (2014. február) 8. Az aggregát hőfejlesztése miatt szellőzőket is be kellett építeni. erre a feladatra hangtompító elemeket is alkalmazni kellett.
Hűtőkamra gépészeti termének hangszigetelése (2014. február) 9. A 3 réteg Csendlapot szálas anyaggal burkoltuk, ezzel is elősegítve a felül lévő lakásokba jutó hangok csillapítását.