Ikerház válaszfal hangszigetelése tetőcsúcsig feltolva (Szigetszentmiklós, 2022. február)

Szigetszentmiklósi ügyfelünk ikerházban lakik és erős áthallás miatt keresett meg bennünket.

A szomszédos helyiségek közötti áthallást a Csendlap nagymértékben csillapítja, viszont a megkerülőhangok felülről átjuthatnak. Sorházak, ikerházak esetén gyakori probléma ez.

A másik tipikus probléma, amivel itt is szembesültünk, hogy az ilyen építéseknél a válaszfalak normál falazó téglákból épülnek, majd vakolás nélkül tappancsos ragasztással mindkét oldalon gipszkarton burkolatot helyeznek fel. Ezzel a megoldással az a baj, hogy a téglák függőleges fúgái nincsenek lezárva, ráadásul a gipszkarton burkolatok mindkét oldalon membránként működnek, felerősítik a falakon átjutó hangokat.

Ikerház válaszfal hangszigetelése tetőcsúcsig feltolva 1.

Az első feladatunk emiatt a meglévő gipszkarton burkolat elbontása volt, majd a nyitott függőleges fúgák lezárása, csak ezután kezdődhetett a hanggátló rendszer építése.

Ügyfelünkéhez hasonló, földszintes épületek esetében a padlások elválasztásához általában gipszkarton mennyezetet építenek. A hagyományos hanggátló rendszer ilyenkor messze nem elegendő. A Hang és Tűz Kft. egy olyan régóta gyakorolt megoldást dolgozott ki, mellyel hatékonyan megépíthető ilyen esetekben is a hangszigetelés.

A legtöbb padlástérben nincs építve közlekedőtér, ezért a kivitelezés során erre is megoldást kellett találni. Jelen esetben OSB-t fektettünk le a járhatóság biztosításához.

A mennyezeti gipszkartont akár dupla réteg esetén is átvágjuk, majd ezt követően az előtétfalrendszerünket feltoljuk a fogópárokig vagy a tetőcsúcsig. Egy ilyen megoldást mutat be videónk is. Jelenlegi munkánknál az a különlegesség, hogy a felső szarufa tengelye nem középre, hanem 20cm-rel eltolva volt megépítve. Ez akkor derült ki, amikor az előtétfal szerkezetét építettük. Ezért ezt a részt feltöltöttük szálasanyaggal növelve a hanggátlás minőségét.

Azért, hogy az érintett lakáselválasztó falakba bekötött fal se hozza át a hangot, a falat átvágtuk, a hanggátló réteget az egymás melletti két helyiség falán egybefüggően építettük meg, majd a visszarögzítését is elvégeztük. Ügyeltünk arra, hogy a fal nem lehet statikailag gyengébb az eredeti állapothoz képest.

Hanggátló rendszereinkben már régóta alkalmazzuk, mint jelenlegi munkánknál is a PhoneStrip rezgéscsillapító csíkokat, mely már több ezer helyzetben bizonyította kiváló hanggátlási képességét, pótolhatatlan részét képezve a PhoneStar hanggátló rendszerünknek.

Ügyfelünktől az alábbi véleményt kaptuk:

“Férjemmel tavaly áprilisban költöztünk be egy viszonylag újépítésű ikerházba. Sajnos mikor az ikerházfél megvásárlásáról döntést hoztunk, nem voltunk tudatában annak, hogy milyen mértékű az áthallás. Nemcsak a hangosabb hangok, zajok zavarták nyugalmunkat, hanem az élő beszéd, illetve a mindennapi élet hangzörejei is. Szerettünk volna minél hamarabb megoldást keresni a problémánkra, azonban azzal tisztában voltunk, hogy a saját magunk által eszközölt megoldások nem lesznek célravezetőek, hiszen komplex problémáról beszélünk, így esett választásunk a PhoneStar cégre.

Részletes tájékoztatást kaptunk arról, hogy milyen megoldásokkal lehet enyhíteni, ill. megszüntetni az átszűrődő zajokat. A PhoneStar munkatársai alapos körültekintéssel, és szakértelemmel építették meg a kétrétegű hangszigetelést, mely jelentősen csökkenti, ill. teljesen meg is szünteti az átszűrődő zajokat.

Ez jelentős mértékben javította életminőségünket, és hozzájárult a mindennapi nyugalmunk biztosításához is. “

Videó

Tekintse meg a videónkat, iratkozzon fel Youtube csatornánkra!

Képgaléria

A képre kattintva végig tudja lapozni képgalériánkat!

Rólunk mondták

Vásárlóink véleménye termékeinkről, munkánkról

2009

Társaságunk alapításának éve

7983

Elégedett ügyféleink száma

8117

Elvégzett munkáink száma

Elérhetőség

Ahol elér minket

Amennyiben érdekli valamelyik termékünk, szolgáltatásunk, keressen meg minket valamelyik elérhetőségünkön, és kollégánk készségesen a segítségére lesz.

H-1081 Budapest, Fiumei út 25. (Iroda és bemutatóterem)

hangestuz@hangestuz.hu

+36-30-296-1447

Kövess minket:

Kapcsolatfelvétel

Küldjön üzenetet

Az űrlap mentése nem lehetséges, mivel egyes mezők nincsenek megfelelően kitöltve!