facebook Keress minket a Facebook oldalunkon!
youtube Keress minket a Youtube oldalunkon!
Google+ Keress meg minket a Google+-on!

hangszigeteles.lapozz.hu

Construm 2018 díj

Ipari csarnokban épülő iroda padlójának hangszigetelése
(Debrecen - 2012. augusztus)

Ipari csarnok irodájának hangszigetelése (2012. augusztus)

Gyakori feladat az ipari csarnokokba épített irodák hangszigetelése. A hanggátlást a kívülről beszűrődő zajok megfékezése érdekében kérték a lehető leghatékonyabb, legvékonyabb és legköltségkímélőbb megoldással. A PhoneStar hanggátló elemek mindezen elvárásoknak megfelelnek.

A hangszigetelés még nagyobb hatékonysága érdekében 2x8 mm hanglágy anyagot is alkalmaztunk, amely olcsó hangszigetelési anyag, de a hangszigetelés minőségéhez jelentősen hozzájárul. Az OSB és PhoneStar Csendlap rétegeket speciális ragasztóval rögzítettük egymáshoz, majd ezeket a bordáslemezekhez is lecsavaroztuk. Így egy stabil szerkezetet hoztunk létre, amely fontos kritérium volt az olcsó és hatékony hangszigetelő felület megépítése érdekében.

Ipari csarnok irodájának hangszigetelése (2012. augusztus) - fotó galéria
Ipari csarnok irodájának hangszigetelése (2012. augusztus) 1. A hanggátló rétegek fogadó felülete egy 300 kg/m2 teherbírásra tervezett bordás lemez padló volt. Ennek bordái kőzetgyapot darabokkal lettek kitöltve.
Ipari csarnok irodájának hangszigetelése (2012. augusztus) 2. Az olcsó hanggátló anyagok közé tartozó hanglágy anyag fektetése direkt a bordáslemezekre került. Erre fektettük az OSB lapokat, amelyek a haggátló felület alatt egy kemény teherbíró felületet képez.
Ipari csarnok irodájának hangszigetelése (2012. augusztus) 3. Az OSB lapra a PhoneStar hanggátló lapokat egy speciális, nagyon erős ragasztóval rögzítettük, amely 2-3 óra kötési idő után már elválaszthatatlan felületet alkot a hangszigetelő rétegekben.
Ipari csarnok irodájának hangszigetelése (2012. augusztus) 4. Az OSB lapok a hangszigetelő rendszer jelentős részét képezik a hangszigetelési munkákban. A lapok elcsúszása ellen csavarokkal rögzítjük a lapokat a hangszigetelő rendszert hordozó felülethet.
Ipari csarnok irodájának hangszigetelése (2012. augusztus) 5. A PhoneStar hangszigetelő rendszer végső burkolása egy speciális ragasztóval történik, amelyet üvegszálas hálóba ágyazunk, ezzel is elősegítve az olcsó hangszigetelő megoldások alkalmazásának elterjedését.
Ipari csarnok irodájának hangszigetelése (2012. augusztus) 6. Ezen az utolsó képen a PhoneStar hangszigetelő rendszer kész állapotban látható. A ragasztó felhordása után a felület 2-3 órán belül járható szilárdságúra köt.
Ipari csarnok irodájának hangszigetelése (2012. augusztus) - videó