Ipari csarnokban épülő iroda padlójának hangszigetelése (Debrecen - 2012. augusztus)

Gyakori feladat az ipari csarnokokba épített irodák hangszigetelése. A hanggátlást a kívülről beszűrődő zajok megfékezése érdekében kérték a lehető leghatékonyabb, legvékonyabb és legköltségkímélőbb megoldással. A PhoneStar hanggátló elemek mindezen elvárásoknak megfelelnek.

A hanggátló rétegek fogadó felülete egy 300 kg/m2 teherbírásra tervezett bordás lemez padló volt. Ennek bordái kőzetgyapot darabokkal lettek kitöltve.

A hangszigetelés még nagyobb hatékonysága érdekében 2x8 mm hanglágy anyagot is alkalmaztunk, amely olcsó hangszigetelési anyag, de a hangszigetelés minőségéhez jelentősen hozzájárul. Az OSB és PhoneStar Csendlap rétegeket speciális ragasztóval rögzítettük egymáshoz, majd ezeket a bordáslemezekhez is lecsavaroztuk. Így egy stabil szerkezetet hoztunk létre, amely fontos kritérium volt az olcsó és hatékony hangszigetelő felület megépítése érdekében.

Videó

Tekintse meg a videónkat, iratkozzon fel Youtube csatornánkra!

Képgaléria

A képre kattintva végig tudja lapozni képgalériánkat!

A hanggátló rétegek fogadó felülete egy 300 kg/m2 teherbírásra tervezett bordás lemez padló volt. Ennek bordái kőzetgyapot darabokkal lettek kitöltve.
Az olcsó hanggátló anyagok közé tartozó hanglágy anyag fektetése direkt a bordáslemezekre került. Erre fektettük az OSB lapokat, amelyek a haggátló felület alatt egy kemény teherbíró felületet képez.
Az OSB lapra a PhoneStar hanggátló lapokat egy speciális, nagyon erős ragasztóval rögzítettük, amely 2-3 óra kötési idő után már elválaszthatatlan felületet alkot a hangszigetelő rétegekben.
Az OSB lapok a hangszigetelő rendszer jelentős részét képezik a hangszigetelési munkákban. A lapok elcsúszása ellen csavarokkal rögzítjük a lapokat a hangszigetelő rendszert hordozó felülethet.
A PhoneStar hangszigetelő rendszer végső burkolása egy speciális ragasztóval történik, amelyet üvegszálas hálóba ágyazunk, ezzel is elősegítve az olcsó hangszigetelő megoldások alkalmazásának elterjedését.
Ezen az utolsó képen a PhoneStar hangszigetelő rendszer kész állapotban látható. A ragasztó felhordása után a felület 2-3 órán belül járható szilárdságúra köt.

Rólunk mondták

Vásárlóink véleménye termékeinkről, munkánkról

2009

Társaságunk alapításának éve

7970

Elégedett ügyféleink száma

8102

Elvégzett munkáink száma

Elérhetőség

Ahol elér minket

Amennyiben érdekli valamelyik termékünk, szolgáltatásunk, keressen meg minket valamelyik elérhetőségünkön, és kollégánk készségesen a segítségére lesz.

H-1081 Budapest, Fiumei út 25. (Iroda és bemutatóterem)

hangestuz@hangestuz.hu

+36-30-296-1447

Kövess minket:

Kapcsolatfelvétel

Küldjön üzenetet

Az űrlap mentése nem lehetséges, mivel egyes mezők nincsenek megfelelően kitöltve!