Két hálószoba hangszigetelése és falátvágás (Tárnok, 2020. szeptember)

Az ikerház két oldalán egy testvérpár lakott, akik az új lakás megvásárlását követően érzékelték, hogy a lakáselválasztó falak nem elégítik ki egy hálószoba komfortját. Ráadásul a két lakás elválasztó fal két-két hálószobát és gyerekszobát választott el egymástól. A csecsemők napközbeni sírása, éjszakai fektetése már az első napokban óriási problémaként mutatkozott, ezért hozzánk fordultak.

Két hálószoba hangszigetelése és falátvágás 1.

Az előzetes felmérés alapján megállapítottuk, hogy a téglafalon pogácsás rendszerrel ragasztott polisztirol rendszer van, ennek teljes elbontását javasoltuk. Feltételezhető volt, hogy a téglasorok függőleges fugái nincsenek lezárva, amely rendkívüli módon gyengíti a fal hanggátló minőségét, valamint a polisztirol ilyen módszerrel történő felragasztása membránként működik, mindkét irányba, tehát fel is erősíti a zajokat.

Megrendelőnk szaktanácsadásunkat messzemenőleg elfogadta és mind a polisztirol eltávolítását, a téglák fugáinak lezárását kérte. A polisztirolt 5-10 cm mélységben a padló szintjéből is el kellett távoltani, ez jelentős időveszteséget okozott, mivel ezt a mélyedést vissza is kellett tölteni a legmagasabb minőségű  hanggátló rétegekkel. A fal építése csak ekkor kezdődhetett meg. A fal tövében felépített rezgés csillapító és hanggátló rétegekhez csavarral rögzítettük az előtétfal legalsó elemét. A mennyezeten is 10cm polisztirol volt felragasztva, ezt is fel kellett vágnunk az építendő fal teljes szélességéig. A fal tulajdonképpen úgy épült meg, hogy a mennyezeti kivágásba milliméter pontosan behelyeztük az összes hanggátló réteget, majd gipszkartonnal borítottuk. A gyerek és a szülői háló közti falat egy speciális szerszámmal átvágtuk és a 6,5 m falat egyben építettük meg, ezzel is biztosítva azt, hogy a két szoba közti fal ne hozzon át hangenergiát a szomszédból.

Ügyfelünk 90% feletti javulásról számolt be pár nap tesztelést követően.

Videó

Tekintse meg a videónkat, iratkozzon fel Youtube csatornánkra!

Képgaléria

A képre kattintva végig tudja lapozni képgalériánkat!

Rólunk mondták

Vásárlóink véleménye termékeinkről, munkánkról

2009

Társaságunk alapításának éve

7453

Elégedett ügyféleink száma

7515

Elvégzett munkáink száma

Elérhetőség

Ahol elér minket

Amennyiben érdekli valamelyik termékünk, szolgáltatásunk, keressen meg minket valamelyik elérhetőségünkön, és kollégánk készségesen a segítségére lesz.

H-1081 Budapest, Fiumei út 25. (Iroda és bemutatóterem)

hangestuz@hangestuz.hu

+36-30-296-1447

Kövess minket:

Kapcsolatfelvétel

Küldjön üzenetet

Az űrlap mentése nem lehetséges, mivel egyes mezők nincsenek megfelelően kitöltve!