Lakáselválasztó falak hangszigetelése kompromisszumokkal (Budapest, 2023. április)

Ügyfelünk megvásárolt egy nagy méretű polgári lakást a Keleti pályaudvar közelében. Három garzont alakított ki belőle, melyeket rövid távra szándékozik kiadni. A kivitelezője a válaszfalakat két-két réteg gipszkartonnal, közöttük rossz minőségű ásványgyapottal építette meg, így a lakásokat egymástól elválasztó falak sajnos nem váltották be a hozzájuk fűzött reményt: gyakorlatilag mindent hallani a hálószobák között.

Lakáselválasztó falak hangszigetelése 1.

Megbízónk azzal keresett meg bennünket, hogy tervezzük meg az utólagos hangszigetelést, de a lehető legkevesebbet vegyük el az amúgy is kis helyiségek alapterületéből.

A középső lakás két átellenes falának szigetelését javasoltuk, azért is, mert a többi fal már le volt tapétázva, ám kénytelenek voltunk kompromisszumot kötni, mert a falaktól az ablakok zsanérja csupán pár centire helyezkedik el, így két réteg direkt rögzítésű 10 mm vastag PhoneStar Csendlapot ajánlottunk, gipszkarton fedéssel.

Az álmennyezetet a szigetelt falak mentén háromcentis csíkban meg kellett bontani, hogy a Csendlapokat az eredeti mennyezetig fel lehessen vinni. A gipszkarton borítás fölött maradt keskeny rést ezután speciális PhoneStar ragasztóval töltöttük ki.

Két-két lakás között a légkondicionálót is közös nyílásba szerelik majd be, ez is jelentős zajforrás lenne a későbbiekben, ezért a nyílásokat is PhoneStar Csendlappal fogják lezárni, a vezetékeket pedig a lehető legvékonyabb lyukon kivezetni.

Gyenge pont lehet még áthallás szempontjából a lakások közötti, mindössze nagyjából 40 dB-es hangcsillapítással rendelkező ajtó, ennek jobb minőségűre cserélését javasoltuk a tulajdonosnak.

Képgaléria

A képre kattintva végig tudja lapozni képgalériánkat!

Rólunk mondták

Vásárlóink véleménye termékeinkről, munkánkról

2009

Társaságunk alapításának éve

7999

Elégedett ügyféleink száma

8135

Elvégzett munkáink száma

Elérhetőség

Ahol elér minket

Amennyiben érdekli valamelyik termékünk, szolgáltatásunk, keressen meg minket valamelyik elérhetőségünkön, és kollégánk készségesen a segítségére lesz.

H-1081 Budapest, Fiumei út 25. (Iroda és bemutatóterem)

hangestuz@hangestuz.hu

+36-30-296-1447

Kövess minket:

Kapcsolatfelvétel

Küldjön üzenetet

Az űrlap mentése nem lehetséges, mivel egyes mezők nincsenek megfelelően kitöltve!