facebook Keress minket a Facebook oldalunkon!
youtube Keress minket a Youtube oldalunkon!
Google+ Keress meg minket a Google+-on!

hangszigeteles.lapozz.hu

Construm 2018 díj

Lépcsőház és nappali közös fal hangszigetelése
(Budapest - 2012. szeptember)

Lépcsőház és nappali közös fal hangszigetelése (2012.09.)

Társasházak között gyakori hangszigetelési problémát jelent  a lakások egyes részei és a lépcsőház közötti fal. Ezek a falak általában nem képesek meggátolni, hogy  a lépcsőn történő közlekedés zaja bejusson a lakásokba, ezért előbb-utóbb szükségessé válik a hangszigetelés.

A lépcsők rögzítése legtöbbször a falba történik, amely  a hanggátlás szempontjából kimondottan rossz megoldás, de tudomásul kell vennünk, hogy ez az általános építési gyakorlat. A PhoneStar  rendszerekkel  viszont ez  a probléma is orvosolható! Ha hatékony és olcsó hangszigetelő megoldást keresünk, akkor a PhoneStar rendszernél nincs alkalmasabb megoldás. A hanggátlás növelése érdekében a lépcsőházi fal hangszigetelését előtétfalas hangszigetelő rendszerrel kell megoldani, mert ez biztosítja a legnagyobb zajcsökkentő hatást.

Lépcsőház és nappali közös fal hangszigetelése (2012.09.) - fotó galéria
Lépcsőház és nappali közös fal hangszigetelése (2012.09.) 1. A lépcsővel határos falon aljzatok helyezkedtek el, amely növelte a zajok átvezetését. Hangszigetelő rendszerünk erre a megoldásra is egy speciális megoldást alkalmaz, amely megoldja a hangvezetés problémáját.
Lépcsőház és nappali közös fal hangszigetelése (2012.09.) 2. Mivel az előtétfal építése PhoneStar hangszigetelő rendszerrel a legalkalmasabb a probléma megoldására, ezért ezt választottuk.
Lépcsőház és nappali közös fal hangszigetelése (2012.09.) 3. Az előtétfalas hanggátló rendszerbe ásványgyapotot helyezünk.
Lépcsőház és nappali közös fal hangszigetelése (2012.09.) 4. A hangszigetelés minőségének javítása céljából a fém szerkezetre gumicsíkokat is rögzítünk.
Lépcsőház és nappali közös fal hangszigetelése (2012.09.) 5. A PhoneStar hanggátló réteg kész állapotban.
Lépcsőház és nappali közös fal hangszigetelése (2012.09.) 6. A hangszigetelő rendszert gipszkarton borítással látjuk el.