110m2 mennyezet hangszigetelése PhoneStar rendszerrel (Budapest, 2021. február)

A társasházban élők gyakori problémája, hogy a lakásuk feletti szomszédok sok esetben olyan zajt okoznak, amelyet az emberek rövid ideig még elviselnek, de huzamosabb idő után ez kimondottan erős behatás a pszichére, a napi hangulatra, a komfortérzetre.

A lakások felújításakor előtérbe kerülhet a mennyezeti hangszigetelés, ilyenkor célszerű ezt is elvégezni, hiszen a lakás amúgy is teljesen ki van pakolva a felújítási munkálatok idejére. Ilyenkor jó alkalom nyílik arra, hogy hanggátló rendszert építtessünk a mennyezetre vagy akár a falakra, padlóra is.

110 m2 mennyezet hangszigetelés 1.

Egyik budapesti ügyfelünk is úgy döntött, hogy a felújítás alkalmával egy kalap alatt otthona teljes, 110m2 felületén megépítteti a mennyezet hanggátlását. A lakás helyiségeinek méretei nagyon különbözőek voltak, ezért mindig az adott területnek megfelelő építési technikákat alkalmaztunk. Viszont nem csak a mennyezettel voltak áthallási problémák. A hálószoba és nappali közti gipszkarton falszerkezet például nagymértékben átengedte a hangokat, közel sem felelt meg a hanggátlási, de még a statikai kívánalmaknak sem. Ezt a gipszkarton falat teljesen szétszedtük, feljavítottuk, majd erre fektettük fel a lakásban lévő legnagyobb álmennyezeti szerkezetet. Erre rendkívül fontos volt figyelni, mivel a meglévő gipszkartonváz semmiképp nem bírta volna el a PhoneStar hanggátló réteget.

A fürdőszoba és háló szomszédok felőli válaszfalát is hangszigetelni kellett, mivel nagyon vékony, 6 cm + vakolat vastagságú volt. Ráadásul a hálóban csak a direktrögzítéses rétegrendnek volt hely, de a hanggátlás minősége még így is kielégítő lett az ügyfelünk részére. A fürdőszobában előtétfal épült, itt figyeltünk arra, hogy a csendlapok olyan burkolatot kapjanak, amely alkalmas a hidegburkolat fogadására.

Néhány héttel a hangszigetelés elkészítését követően megkérdeztük ügyfelünket, hogy beköltözés után milyen zajokat hallanak még fentről. A válaszuk ennyi volt: “Tulajdonképpen szinte semmit, amennyi zaj fentről lejön, az annyira minimális, hogy nem zavaró.

Az ilyen nagy volumenűnek számító mennyezeti hangszigetelés nem egy egyszerű feladat, akárki nem is tudja megépíteni, főleg olyan minőségben nem, ahogy a PhoneStar azt biztosítja. Anyagilag is nagy teher, de ügyfelünk gondolt a következő generációk komfortjára is, ezért óriási bizalmat szavazva nekünk, velünk készítette el a munkát. 

Videó

Tekintse meg a videónkat, iratkozzon fel Youtube csatornánkra!

Képgaléria

A képre kattintva végig tudja lapozni képgalériánkat!

Rólunk mondták

Vásárlóink véleménye termékeinkről, munkánkról

2009

Társaságunk alapításának éve

7946

Elégedett ügyféleink száma

8075

Elvégzett munkáink száma

Elérhetőség

Ahol elér minket

Amennyiben érdekli valamelyik termékünk, szolgáltatásunk, keressen meg minket valamelyik elérhetőségünkön, és kollégánk készségesen a segítségére lesz.

H-1081 Budapest, Fiumei út 25. (Iroda és bemutatóterem)

hangestuz@hangestuz.hu

+36-30-296-1447

Kövess minket:

Kapcsolatfelvétel

Küldjön üzenetet

Az űrlap mentése nem lehetséges, mivel egyes mezők nincsenek megfelelően kitöltve!