Mikor és hogyan érdemes szigetelni az új ingatlant?

A válasz egyszerű: időben, szakszerűen, hiszen így pénzt, időt, fáradságot takaríthatunk meg. Több ügyfelünk, miután több ingatlan vásárlásánál is szembesült a szomszédoktól érkező zajokkal, már nem akarja a véletlenre bízni a nyugalmát. Ezért van, aki már az új építésű lakás szerkezetkész kialakítása előtt extra PhoneStar hanggátlás beépítésére ad megbízást. Akik használt ingatlant vásárolnak, sokszor a beköltözés után szembesülnek azzal, hogy a szomszéd négygyerekes család nem kis zajjal éli az életét. Esetleg egyetemisták találnak okot minden este a bulizásra, vagy hegedülni tanuló kislány gyakorol szorgalmasan a fal másik oldalán. Ilyenkor minimum a festés árát kétszer ki kell fizetni, mert a hanggátlás még sokszor a felújítás mostohagyereke, amire legtöbbször csak túl későn gondolnak.

IMG_0636.jpeg

Az újépítésű lakásoknál egyre többször találkoztunk azzal a problémával, hogy a gipszkarton borítások alatt nem a tervrajzoknak megfelelő falvastagság lapul. Egy konkrét példa: az új építésű csepeli társasházban 30cm-es, falazótéglák közti légréssel épített válaszfalak szerepeltek a tervben, de a valóságban csupán egy 20cm-es téglafal került beépítésre, gipszkarton burkolattal. A kivitelező lakásonként 40cm-t "csalt el” ezzel a technikával. Így nyolc lakásnál már kijött  egy kilencedik garzon szélessége. Egy ilyen lakás értéke 15 millió forint, a lakónak viszont nettó 500.000,-Ft körüli költségbe került a válaszfal szigetelése.

Összefoglalva, mindenképp érdemes az új és használt építésű lakásokat is ellenőrizni a műszaki tartalom és a zajviszonyok szempontjából. Óvakodjunk a félmegoldásoktól, amikor pl. a kivitelező, vagy felújítást végző vállalkozó megpróbál meggyőzni minket arról, hogy majd ő gipszkartonnal meg kőzetgyapottal, esetleg hangszigetelő tapétával olcsó, vékony és hatékony szigetelést fog építeni. Amikor a hungarocell is elhangzik, mint hanggátló anyag, azonnal köszönjünk el az ajánlattevőtől, hiszen tudjuk, hogy a könnyű, habszerű anyagok attól még, hogy kiváló a hőszigetelő tulajdonságuk, nem lesznek alkalmasak hanggátló rendszerként működni, sőt, esetenként ronhatnak is a helyzeten, mint ezt egy korábbi munkák során be is mutattuk.

Felmérésnél fotózott gipszkarton burkolatú 15cm-es betonfal.

Rólunk mondták

Vásárlóink véleménye termékeinkről, munkánkról

2009

Társaságunk alapításának éve

7919

Elégedett ügyféleink száma

8044

Elvégzett munkáink száma

Elérhetőség

Ahol elér minket

Amennyiben érdekli valamelyik termékünk, szolgáltatásunk, keressen meg minket valamelyik elérhetőségünkön, és kollégánk készségesen a segítségére lesz.

H-1081 Budapest, Fiumei út 25. (Iroda és bemutatóterem)

hangestuz@hangestuz.hu

+36-30-296-1447

Kövess minket:

Kapcsolatfelvétel

Küldjön üzenetet

Az űrlap mentése nem lehetséges, mivel egyes mezők nincsenek megfelelően kitöltve!