facebook Keress minket a Facebook oldalunkon!
youtube Keress minket a Youtube oldalunkon!
Google+ Keress meg minket a Google+-on!

hangszigeteles.lapozz.hu

Construm 2018 díj

Mikor és hogyan érdemes szigetelni az új ingatlant?

Mikor és hogyan érdemes szigetelni az új ingatlant?

A válasz egyszerű: időben, szakszerűen, hiszen így pénzt, időt, fáradságot takaríthatunk meg. Több ügyfelünk, miután több ingatlan vásárlásánál is szembesült a szomszédoktól érkező zajokkal, már nem akarja a véletlenre bízni a nyugalmát. Ezért van, aki már az új építésű lakás szerkezetkész kialakítása előtt extra PhoneStar hanggátlás beépítésére ad megbízást. Akik használt ingatlant vásárolnak, sokszor a beköltözés után szembesülnek azzal, hogy a szomszéd négygyerekes család nem kis zajjal éli az életét. Esetleg egyetemisták találnak okot minden este a bulizásra, vagy hegedülni tanuló kislány gyakorol szorgalmasan a fal másik oldalán. Ilyenkor minimum a festés árát kétszer ki kell fizetni, mert a hanggátlás még sokszor a felújítás mostohagyereke, amire legtöbbször csak túl későn gondolnak.

Az újépítésű lakásoknál egyre többször találkoztunk azzal a problémával, hogy a gipszkarton borítások alatt nem a tervrajzoknak megfelelő falvastagság lapul. Egy konkrét példa: az új építésű csepeli társasházban 30cm-es, falazótéglák közti légréssel épített válaszfalak szerepeltek a tervben, de a valóságban csupán egy 20cm-es téglafal került beépítésre, gipszkarton burkolattal. A kivitelező lakásonként 40cm-t "csalt el” ezzel a technikával. Így nyolc lakásnál már kijött  egy kilencedik garzon szélessége. Egy ilyen lakás értéke 15 millió forint, a lakónak viszont nettó 500.000,-Ft körüli költségbe került a válaszfal szigetelése.

Összefoglalva, mindenképp érdemes az új és használt építésű lakásokat is ellenőrizni a műszaki tartalom és a zajviszonyok szempontjából. Óvakodjunk a félmegoldásoktól, amikor pl. a kivitelező, vagy felújítást végző vállalkozó megpróbál meggyőzni minket arról, hogy majd ő gipszkartonnal meg kőzetgyapottal, esetleg hangszigetelő tapétával olcsó, vékony és hatékony szigetelést fog építeni. Amikor a hungarocell is elhangzik, mint hanggátló anyag, azonnal köszönjünk el az ajánlattevőtől, hiszen tudjuk, hogy a könnyű, habszerű anyagok attól még, hogy kiváló a hőszigetelő tulajdonságuk, nem lesznek alkalmasak hanggátló rendszerként működni, sőt, esetenként ronhatnak is a helyzeten, mint ezt egy korábbi munkák során be is mutattuk.

Felmérésnél fotózott gipszkarton burkolatú 15cm-es betonfal.