facebook Keress minket a Facebook oldalunkon!
youtube Keress minket a Youtube oldalunkon!
Google+ Keress meg minket a Google+-on!

hangszigeteles.lapozz.hu

Construm 2018 díj

Nappali szoba utólagos hangszigetelése
(Budapest, Visegrádi út - 2012. március)

Nappali szoba utólagos hangszigetelése (2012. március)

Megrendelőnket zavarta a szomszédban élő fiatal házaspár főként éjszakai hangos életvitele, ezért cégünket bízta meg, hogy hatékony hangszigeteléssel újra a nyugalom szigetévé varázsoljuk otthonát!

Szakembereink egy esti időpontban személyesen felmérték a lakás hangszigetelésének hiányosságait és mivel a régi polgári lakás gyenge minőségű 10 cm vastag vakolt téglafalára nem lett volna hatékony és biztonságos a nagy tömegű PhoneStar hangszigetelő anyag direkt felszerelése, ezért egy előtétfalas megoldást javasoltunk. Az acélváz szerkezeten, speciális dűbelekkel rögzített vékony PhoneStar Csendlapok a gyors kivitelezést követően már kiváló minőségben gátolták meg a szomszédból érkező zajokat. Megrendelőnk ezentúl nyugodtan pihenhet, hiszen éjszakai nyugalmát a PhoneStar hangszigetelő rendszer biztosítja!


Nappali szoba utólagos hangszigetelése (2012. március) - fotó galéria
Nappali szoba utólagos hangszigetelése (2012. március) 1. Az előtétfal elemei a hanggátló fal tartószerkezetét alkotják és az általánosan használatos gipszkarton profilok.
Nappali szoba utólagos hangszigetelése (2012. március) 2. A hangszigetelési munkákat kissé hátráltatta egy cserépkályha, de a tartva a minőségi követelményt, mögötte is megoldottuk a rögzítéseket. Az acélváz mögé a hanggátlást támogató kőzetgyapotot helyezünk.
Nappali szoba utólagos hangszigetelése (2012. március) 3. Köztudottan, a hangszigetelés minősége nagyban függ a többrétegűségtől. Lehetőleg ezek az anyagok legyenek különböző sűrűségűek. A képen jól látható, hogy ezt a módszert is alkalmazzuk a hangszigetelés minőségének javítására.
Nappali szoba utólagos hangszigetelése (2012. március) 4. A PhoneStar Csendlap hanggátló elemeket csavarokkal rögzítjük a vázszerkezethez. A méretreszabás figyelmes munkát igényel.
Nappali szoba utólagos hangszigetelése (2012. március) 5. A cserépkálya mögötti szűk helyen is megoldottuk a hangszigetelést úgy, hogy az nem ment a minőség rovására.
Nappali szoba utólagos hangszigetelése (2012. március) 6. A hanggátló lapok egymáshoz ragasztása fontos követelmény építéseink során. A lapokat ezen kívül szorosan is kell egymáshoz illeszteni.
Nappali szoba utólagos hangszigetelése (2012. március) 7. A második hanggátló réteg illesztése és ragasztása az elsőhöz.
Nappali szoba utólagos hangszigetelése (2012. március) 8. A második hanggátló réteg borítása gipszkarton lapokkal.
Nappali szoba utólagos hangszigetelése (2012. március) 9. Az aljzatot nem fúrjuk bele a hanggátló rétegekbe, hanem külső aljzatokat alkalmazunk.
Nappali szoba utólagos hangszigetelése (2012. március) 10. A gipszakarton burkolatot a cserépkályha közvetlen közelében tűzálló kartonra váltottuk.
Nappali szoba utólagos hangszigetelése (2012. március) 11. A teljes hangszigetelt felület kész állapotban.
Nappali szoba utólagos hangszigetelése (2012. március) - videó