Papírgyár tekercselő üzemében lévő vezérlőkabin hangszigetelése (Dunaújváros, 2019.)

A Dunaújvárosi Papírgyár feltekercselő vezérlőkabinja melletti, kb. 100 m hosszú gép 25-35 tonnás papírtekercseket gyárt. A vezérlőkabinjában dolgozókat érő magas zajterheléstől történő megóvása érdekében a cég a kabin hangszigetelését rendelte meg tőlünk. A cél az volt, hogy 65 dB-re levigyük a zajt, hogy a dolgozók füldugó nélkül tartózkodhassanak a vezérlőben. A megrendelőnk azért döntött a PhoneStar technológia mellett, mert az általunk ajánlott rendszer a legvékonyabb és mégis a leghatékonyabb hanggátlást tudja mindösszesen 25 mm Csendlap alkalmazásával.

Papírgyár tekercselő üzemében lévő vezérlőkabin hangszigetelése 1.

Belülről nem lehetett megoldani a hangszigetelést és nem is lett volna elég hatékony, hiszen 102 dB-ről kellett lecsökkenteni a léghangokat 65dB-re, ezért egy külső hanggátló réteg megépítést valósítottuk meg.

A fülke mennyezeti tartóelemei rendkívül gyengék voltak, ezért nem bírták volna el a PhoneStar Csendlap burkolatot. így azt is teljesen újjá kellett építeni.

PhoneStar hangszigetelő rendszerünket úgy építettük meg, hogy a mennyezeti Csendlapok a fali elemekkel közvetlen találkoznak, ezzel is elősegítve a gyenge pontok elkerülését. Az általunk alkalmazott PhoneStar ragasztó minden nyitott fúgát tömít és erősíti a kötéseket a lapok között.

Az építés 3. napjától minden este megmértük a léghangok mértékét a fülkében és azt állapítottuk meg, hogy az utolsó réteg lezárásáig napi 3dB csökkenést értünk el. Ekkor már 66 dB-re csökkentettük a zajt úgy, hogy az ablakok cseréje még meg sem történt. Végül az ablakok cseréje következett, ami 3 napig tartott.

A trapézlemez burkolat festését robottechnológiával végeztük, így ügyfelünk kérésének megfelelően rendkívül egyenletes festékréteget és színt értünk el.

A burkolat megépítése 4 napig tartott.

A burkolat szerkezetébe integrálni kellett a fülkében lévő klímák külső csöveit. Ezzel együtt is törekedtünk a maximális esztétikára, ami a megrendelőnk szerint rendkívül jól sikerült.

Videó

Tekintse meg a videónkat, iratkozzon fel Youtube csatornánkra!

Képgaléria

A képre kattintva végig tudja lapozni képgalériánkat!

Rólunk mondták

Vásárlóink véleménye termékeinkről, munkánkról

2009

Társaságunk alapításának éve

7946

Elégedett ügyféleink száma

8075

Elvégzett munkáink száma

Elérhetőség

Ahol elér minket

Amennyiben érdekli valamelyik termékünk, szolgáltatásunk, keressen meg minket valamelyik elérhetőségünkön, és kollégánk készségesen a segítségére lesz.

H-1081 Budapest, Fiumei út 25. (Iroda és bemutatóterem)

hangestuz@hangestuz.hu

+36-30-296-1447

Kövess minket:

Kapcsolatfelvétel

Küldjön üzenetet

Az űrlap mentése nem lehetséges, mivel egyes mezők nincsenek megfelelően kitöltve!