Színházterem hangszigetelése - Vörösmarty Színház (Székesfehérvár, 2021. július)

Egy színházi előadásnál, akár zenés, akár prózai, nagy szerepe van a hangoknak. Nem csak azért, hogy a nézők jól hallják az előadást, hanem fontos az is, hogy az előadókat semmiféle zaj ne zavarja.

A székesfehérvári Vörösmarty Színháznál odafigyeltek erre és már 8 évvel ezelőtt is bizalmat szavaztak szakértelmünknek a hanggátlás terén. Akkor a színház nagyszínpada és a gyakorlószínpad közötti fal hangszigetelését kellett feljavítani magas minőségre úgy, hogy akár előadás közben a kisszínpadon tudjanak próbálni vagy fordítva. A cél az volt, hogy 72-75dB zajcsillapítást érjünk el, amely biztosította ezt az elvárást. A fal megépült, így azóta lehetőség van arra, hogy akár egyszerre mindkét színpadon  tartsanak próbákat.

Az elvégzett munka után, bízva a magas minőségünkben az idei évben a Vörösmarty Színház újra megkeresett minket. Most a Pelikán házában jelentkezett zajproblémára kerestek megoldást. 

A 2019 őszén megújult Pelikán Fészek a Kossuth utcában, a Pelikán Udvarban található épület kilencven fő befogadására képes, kamaradaraboknak otthont adó, hangulatos színházi játszóhely.

Színházterem hangszigetelése - Vörösmarty Színház

A helyzet az előadások felfüggesztését okozta volna, ezért sürgős és egyszeri biztos megoldást akartak, amelyre csak minket találtak alkalmasnak.

A probléma az volt, hogy a kétszintes előadóterem 12 nagy ablakcsoportja nem tudott annyi zajt csökkenteni, hogy az előadások zaja ne szűrődött volna ki, zavarva ezzel a szomszédok nyugalmát. A Színház zavartalan jövőjét biztosítva teljes csendet kellett produkálnunk és olyan vékony szerkezetben megépíteni, amennyire csak lehet. Erre a tapasztalatunk szerint csak a 15mm-es Csendlap lehet képes. A hanggátló szerkezet vékonysága azért is volt fontos, mert a szűk folyosókon, ahol a színház asszisztensei dolgoznak, ne hátráltassuk a munkájukat a hely szűkössége. Külön elsötétítést is alkalmaztunk, hogy a rendszer elemei ne látszodjanak át az ablakokon. A munkát igyekeztünk mielőbb elvégezni, így a lehető legnagyobb kapacitással vonultunk fel. Határidő előtt, 4 nap alatt a két szint összes ablakának hangszigetelését esztétikusan oldottuk meg.

A Vörösmarty Színház vezetősége kétszer is bizalmat szavazott nekünk és hanggátló rendszerünken. Már az első munkánk után látták azt, hogy a PhoneStar rendszer annyira innovatív és megbízható hanggátló rendszer, hogy nem is kerestek más ajánlattevőt. 

Videó

Tekintse meg a videónkat, iratkozzon fel Youtube csatornánkra!

Képgaléria

A képre kattintva végig tudja lapozni képgalériánkat!

Rólunk mondták

Vásárlóink véleménye termékeinkről, munkánkról

2009

Társaságunk alapításának éve

7946

Elégedett ügyféleink száma

8075

Elvégzett munkáink száma

Elérhetőség

Ahol elér minket

Amennyiben érdekli valamelyik termékünk, szolgáltatásunk, keressen meg minket valamelyik elérhetőségünkön, és kollégánk készségesen a segítségére lesz.

H-1081 Budapest, Fiumei út 25. (Iroda és bemutatóterem)

hangestuz@hangestuz.hu

+36-30-296-1447

Kövess minket:

Kapcsolatfelvétel

Küldjön üzenetet

Az űrlap mentése nem lehetséges, mivel egyes mezők nincsenek megfelelően kitöltve!