Szomszéd felőli válaszfal hangszigetelése társasházban (2023. május)

Egy kedves ügyfelünk megtisztelt minket azzal, hogy a nála megépült PhoneStar hangszigetelés kivitelezésének teljes folyamatát és tapasztalatait is leírta.

Írását változtatás nélkül olvashatják:

Szomszéd felőli válaszfal hangszigetelése társasházban 1.

„Hosszas internetes keresés után 2023. április hónapban fordultam a Hang és Tűz Kft-hez a néhány hónappal korábban vásárolt lakásomban jelentkező hangszigetelési hiányosságok felfedezését követően. Elsősorban a szomszéd lakás felől meglehetősen nagy falfelületen (kb. 27 m2) átszűrődő léghangok (beszéd, köhögés, tüsszentés, stb.) zavartak, valamint a tudat, hogy valószínűleg az én irányomból is hasonlóan zavaró hatást kelt a TV nézés és a zenehallgatás.

Megkeresésem alapján néhány napon belül közvetlenül Bőczi Ervin ügyvezető hívott vissza a részletekkel kapcsolatban, melyet követően hamarosan sor került a helyszíni felmérésre is. A lakás adottságait figyelembe vevő lehetséges opciókra összeállított árajánlat és a PhoneStar hangszigetelési rendszer műszaki paramétereinek részletesebb ismerete birtokában döntöttem a megrendelés mellett, mely magába foglalta a szakértői felügyelet mellett történő kivitelezést is. A hálószobában a fokozottabb hangszigetelés elérése érdekében előtétfalas, a nappaliban a helytakarékosság és a fűtéscsövek kedvezőtlen helyzete miatt direkt rögzítéses megoldást választottam, ezen felül a határozott szakértői javaslat alapján a munka részét képezte a két helyiség közötti válaszfal átvágása is.

Rövid vállalási határidő mellett a kivitelezés az előre egyeztetett folyamatok szerint zajlott le, folyamatos megrendelői jelenlét és kommunikáció mellett annak érdekében, hogy a munka lehető legmagasabb minőségben készüljön el, mivel a hangszigetelés esetén a lényeg sok esetben a részletekben rejlik. A kivitelezés közben felmerült észrevételek kezelése gyors és rugalmas volt, a megrendelői javaslatokat minden esetben figyelembe vették. A kivitelezést végző szakemberek betartották a társasház házirendjét, nem hangoskodtak, a munka elvégzését követően a szemetet és az építési hulladékot elszállították.

Néhány hónap tapasztalata alapján kijelenthető, hogy a kivitelezéssel járó apróbb kellemetlenségek és jelentős beruházási költség ellenére a PhoneStar hangszigetelő rendszer kiépítése hosszú távon biztosan megtérül, hiszen végeredményként egy élhető lakókörnyezetet kaptam. A hálószobában az előtétfalra épített 3 réteg hangszigetelő lemez kifejezetten jól teljesít, a helyiségben az áthallás észrevehetetlen mértékűre csökkent, mely részben a szakértő által javasolt válaszfal átvágás megrendelésének is köszönhető. A nappaliban a 2 réteg hangszigetelő lemez direkt rögzítése nem nyújt tökéletes megoldást, ugyanakkor az áthallás ebben a helyiségben is elviselhető szintre csökkent, a korábban jól kivehető erőteljes beszédhangok halk suttogássá szelídültek. (A födémeken keresztül érkező kopogó és lépéshangok esetén jelentős változás nem történt egyik helyiségben sem, de ez nem is volt célja a beruházásnak.)”

Képgaléria

A képre kattintva végig tudja lapozni képgalériánkat!

Rólunk mondták

Vásárlóink véleménye termékeinkről, munkánkról

2009

Társaságunk alapításának éve

7999

Elégedett ügyféleink száma

8135

Elvégzett munkáink száma

Elérhetőség

Ahol elér minket

Amennyiben érdekli valamelyik termékünk, szolgáltatásunk, keressen meg minket valamelyik elérhetőségünkön, és kollégánk készségesen a segítségére lesz.

H-1081 Budapest, Fiumei út 25. (Iroda és bemutatóterem)

hangestuz@hangestuz.hu

+36-30-296-1447

Kövess minket:

Kapcsolatfelvétel

Küldjön üzenetet

Az űrlap mentése nem lehetséges, mivel egyes mezők nincsenek megfelelően kitöltve!