facebook Keress minket a Facebook oldalunkon!
youtube Keress minket a Youtube oldalunkon!
Google+ Keress meg minket a Google+-on!

hangszigeteles.lapozz.hu

Construm 2018 díj

Társasház áthallásos falainak hangszigetelése
(Tárnok - 2012. december)

Társasház áthallásos falainak hangszigetelése (2012. dec.)

Az új és régebbi építésű társasházak közötti falaknál gyakran probléma a megfelelő hangszigetelés hiánya. Ezt a problémát jelen esetben az is fokozta, hogy a vasbetongerendák közötti béléstestek lyukas elemei is pont a szomszéd felé mutattak.

Ilyen esetbe csak a falon áthatoló léghangok ellen lehet hangszigetelni. A mennyezeten átszűrődő zajokat  nehézebb és költségesebb csökkenteni. Ügyefelünk ezt egyelőre nem rendelte meg, de mivel a hangszigetelt fal már nem enged át zavaró hangokat, a ház leggyengébb pontja a rosszul hangszigetelt mennyezet lett.

Társasház áthallásos falainak hangszigetelése (2012. dec.) - fotó galéria
Társasház áthallásos falainak hangszigetelése (2012. dec.) 1. A mennyezeti födémben csak hőszigetelő anyag volt beépítve. Először ezt kellett eltávolítani.
Társasház áthallásos falainak hangszigetelése (2012. dec.) 2. A kész előtétfal ásványgyapot burkolattal. Az elektromos csatlakozások hanglágy anyaggal szigetelt réseken lépnek ki a szerkezet mögül.
Társasház áthallásos falainak hangszigetelése (2012. dec.) 3. A két rétegű PhoneStar rendszer - ahol a lapok egymáshoz is hozzá vannak ragasztva, nagy hatékonyságú hangszigetelő rendszer.
Társasház áthallásos falainak hangszigetelése (2012. dec.) 4. A lépcső melletti fal is dupla PhoneStar rétegrenddel lett ellátva.
Társasház áthallásos falainak hangszigetelése (2012. dec.) 5. A hangszigetelő fal befejezésének utolsó lépése. A kész falat igény szerint többféle burkolattal is el lehet látni!
Társasház áthallásos falainak hangszigetelése (2012. dec.) - videó